Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP'li Tuncay Özkan'a Soruşturma! Tuncay Özkan Kimdir? Tuncay Özkan’a Neden Soruşturma Açıldı?

CHP'li Tuncay Özkan'a Soruşturma! Tuncay Özkan Kimdir? Tuncay Özkan’a Neden Soruşturma Açıldı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve iftira atıldığı iddiasıyla CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Tuncay Özkan'a Soruşturma! Tuncay Özkan Kimdir? Tuncay Özkan’a Neden Soruşturma Açıldı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve iftira atıldığı iddiasıyla CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, X hesabından yaptığı açıklamada, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sosyal Medyada Tepki Çeken Paylaşım

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle gündeme geldi. Özkan'ın paylaşımı, Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve iftiralar içerdiği gerekçesiyle yargıya taşındı.

Adalet Bakanı'ndan Sert Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir ve büyük bir özveriyle ülkemize hizmet etmektedir. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin bu tür hadsiz ve çirkin ifadeler kullanması asla kabul edilemez. Bu davranışları şiddetle kınıyorum."

Soruşturma Süreci ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesi

Soruşturmanın detayları ve süreci hakkında kamuoyuna düzenli olarak bilgi verileceği bildirildi. 

Tuncay Özkan Kimdir?

Tuncay Özkan, 1 Ocak 1966 doğumlu Türk siyasetçi ve gazetecidir. İzmir milletvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyasi kariyerini sürdürmektedir. Özkan, gazetecilik geçmişiyle tanınır ve çeşitli medya organlarında görev yapmıştır. Eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlamış, gazetecilik alanında birçok önemli projeye imza atmıştır.

Tuncay Özkan’a Neden Soruşturma Açıldı?

Tuncay Özkan’a, 21 Ağustos 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve iftira atılması nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Özkan'ın paylaşımında Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve iftiralarda bulunduğu iddia edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Güran Kimdir? Narin Güran Olayı Nedir? Narin Güran Bulundu? Narin Güran Öldü Mü?

Narin Güran Kimdir? Narin Güran Olayı Nedir? Narin Güran Bulundu? Narin Güran Öldü Mü?