Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset CHP Olağanüstü Kurultaya Gidiyor

CHP Olağanüstü Kurultaya Gidiyor

CHP, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında Olağanüstü Kurultaya gidiyor. Kurultay, 6-9 Eylül tarihlerinde Sivas ve Ankara'da gerçekleştirilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Olağanüstü Kurultaya Gidiyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Özgür Özel başkanlığında önemli adımlar atıyor. Parti Meclisi, 6-9 Eylül tarihleri arasında olağanüstü kurultay düzenleme kararı aldı. Kurultayın amacı, CHP tüzüğünde değişiklik yapmak ve parti programını güncellemek. Bu çerçevede ilk oturum, 4 Eylül'de Sivas'ta gerçekleştirilecek.

CHP Olağanüstü Kurultaya Gidiyor

Tüzük Kurultayı Sivas’ta Başlayacak

Tüzük kurultayı, tarihi bir anlam taşıyan Sivas Kongresi’nin yıldönümünde, 4 Eylül'de Sivas’ta sembolik bir açılışla başlayacak. Ardından, 5 Eylül’de Ankara’ya taşınarak yeni tüzük ve program değişikliği çalışmaları devam edecek.

90 Kişilik Tüzük Komisyonu Oluşturulacak

5 Eylül’de, 81 ilden temsilciler, parlamento grubu ve genel merkez yetkililerinin katılımıyla yaklaşık 90 kişilik bir tüzük komisyonu toplanacak. 6 Eylül’de resmi tüzük kurultayı gerçekleştirilecek ve 7-8 Eylül’de program çalıştayı sürecek.

Kurultayda Konsensüs Hedefleniyor

Özgür Özel, kurultayda gereksiz tartışmaların önüne geçmek için konsensüs sağlanmasını önemsiyor. Parlamento grubu, genel merkez ve il başkanlarından oluşan bir komite kurulacak ve il başkanlarının bu komitede bizzat yer almaları veya temsilci bulundurmaları istenecek.

Araştırmalara Daha Fazla Bütçe ve Enerji

Özgür Özel, parti çalışmalarında araştırma sonuçlarına daha fazla yer vereceklerini, bu alanda hem bütçeyi hem de enerjiyi artıracaklarını belirtti. Veri analizine dayalı politik stratejiler geliştirme konusunda sistematik bir çalışma yapılacak.

Tüzük Değişikliği Önerileri

Tüzük değişikliği gündeminde, milletvekilleri ve belediye başkanları için üç dönem sınırlaması, ön seçim koşullarının belirlenmesi, kongre ve kurultayların toplanma süresinin üç yıla çıkarılması ve Parti Meclisi üye sayısının artırılması gibi öneriler bulunuyor.

Kadın ve Gençlik Kolları Kurultayları

Kadın ve Gençlik Kolları kurultaylarının parti organlarıyla birlikte yapılması önerisi de dile getirildi, ancak Özel’in bu öneriye sıcak bakmadığı öğrenildi.

Anıtkabir Ziyareti Gerçekleştirilecek

9 Eylül 2024’te, CHP’nin 101. kuruluş yıldönümünde delegelerle Anıtkabir ziyareti yapılacak ve ardından resepsiyon düzenlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ömer Bolat açıkladı! Gayrimenkul ve otomotiv satışında yeni dönem başlıyor

Ömer Bolat açıkladı! Gayrimenkul ve otomotiv satışında yeni dönem başlıyor