Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen'den Anayasa Değişikliği Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen'den Anayasa Değişikliği Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, iktidarın anayasa değişikliği tartışmalarını eleştirdi. Gökçen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Uçum'un yargıya müdahalesini sert bir dille eleştirdi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bağlayıcı olduğunu vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen'den Anayasa Değişikliği Açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen, iktidarın gündeme getirdiği anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

Gökçen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehmet Uçum'un Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını yok sayarak yargıya talimat verdiğini belirtti. Anayasal yetkisi olmadığı halde yargıya müdahale etmeye çalışan Uçum'un, anayasa düzenine zarar verdiğini ifade etti.

Can Atalay Davası Üzerinden Anayasa Mahkemesi Kararlarına Vurgu

Gökçe Gökçen, özellikle Can Atalay davası üzerinden Anayasa Mahkemesi kararlarının önemine dikkat çekti. Anayasa'nın 153. maddesinde belirtildiği üzere Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu vurgulayan Gökçen, bu kararların istisna teşkil etmediğini vurguladı. Ayrıca, bireysel başvuru kararlarının da Anayasa'nın sağladığı haklar açısından önemine değindi.

Anayasa Değişikliği ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Görüşler

Gökçe Gökçen, anayasa değişikliğinin ancak ifade özgürlüğünün ve farklı görüşlerin tartışılabildiği bir ortamda mümkün olabileceğini vurguladı. İktidarın toplumsal mutabakatı zedeleyen politikalar izlediğini savunan Gökçen, anayasanın uygulanmadığı bir ortamda anayasa değişikliğinin tartışılmasının dahi anayasal düzene zarar vereceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediyesi'nden Sanata Destek

Çankaya Belediyesi'nden Sanata Destek