Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Gezi Parkı Davası Tutuklularını Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Gezi Parkı Davası Tutuklularını Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu olan Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Gökçen, ziyaret sonrası hukukun uygulanması çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Gezi Parkı Davası Tutuklularını Ziyaret Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, milletvekilliği düşürülen Can Atalay ve şehir plancısı Tayfun Kahraman'ı Silivri Marmara Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Gökçen, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, hukukun ve anayasanın uygulanması çağrısında bulundu.

Gökçen, Gezi direnişinin barışçıl bir eylem olarak tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti ve Gezi şehitlerinin katillerinin hâlâ yargılanmadığını, bu durumun hukukun ciddi şekilde ihlal edildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın Mesajları

Gökçen, ziyaret ettiği isimlerin gönderdiği mesajları da kamuoyuyla paylaştı:

Can Atalay: “Bütün saldırılara karşı sözünü ısrarla söyleyen bütün siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederim. Adalet ve Kalkınma Partisi sözcülerinin aklımızla ve hukukla dalga geçer gibi gerçek dışı beyanlarına karşı tek tek gerçeği anlatan arkadaşlara teşekkür ederim. Memleket bu cendereden çıkacak. Herkes bundan emin olsun.”

Tayfun Kahraman: “Hiçbir delil olmadan, hiçbir suç isnadı olmadan bir tutuklama nedeniyle buradayız. Sadece bizler için değil, Türkiye’nin geleceği için, Türkiye’de hukukun üstünlüğü için bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmelidir.”

Gökçen'in Açıklamaları ve Hukuk Çağrısı

Gökçen, yargının içinde bulunduğu vahim duruma dikkat çekerek, hukukun uygulanmasını sağlamak için adımlar atılacağını belirtti. "Hukukun, anayasanın uygulanması hepimizin ortak talebidir," diyen Gökçen, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Gökçen ayrıca, Hatay halkının seçtiği milletvekilinin Meclis'te temsil edilmesi gerektiğini ve hiç kimsenin yargı kararlarını tanımama lüksüne sahip olmadığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rize'de MHP İlçe Başkanının Katili Tutuklandı

Rize'de MHP İlçe Başkanının Katili Tutuklandı