Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Burhanettin Bulut’tan siyasi yasaklı Kadir Aydar’a destek

Burhanettin Bulut’tan siyasi yasaklı Kadir Aydar’a destek

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak getirildi. CHP'li Burhanettin Bulut kararın siyasi olduğunu savunarak tepki gösterdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burhanettin Bulut’tan siyasi yasaklı Kadir Aydar’a destek
KAYNAK: İHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a getirilen siyasi yasakla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararın siyasi olduğunu belirtti. Bir televizyon programında konuşan Bulut, dava sürecindeki anormal hız ve verilen cezanın kasıtlı olarak yüksek tutulduğunu öne sürdü.

“Karar Tamamen Siyasi ve Haksız”

Burhanettin Bulut, Kadir Aydar’a getirilen siyasi yasağın haksız ve kasıtlı olduğunu belirterek, "Bu karar tamamen siyasidir" dedi. Bulut, davada öne çıkan üç noktaya dikkat çekti:

Şikayetçinin İtirafı: Şikayette bulunan kişinin, şikayetini kızgınlıkla yaptığını ve iddialarının çoğunun doğru olmadığını söylediğini belirten Bulut, “Şikayet eden kişi, Kadir Aydar’ın yanında yer alarak bu suçlamaların asılsız olduğunu itiraf ediyor. Hatta iddialarında bahsedilen 'Yusuf Aydar' adında bir kişinin ailede bulunmadığı ortaya çıkıyor. Tüm bu iddialar kızgınlıkla söylenen, asılsız şeyler” ifadelerini kullandı.

Dava Sürecinin Hızlı İlerlemesi: Dava sürecinin normalden çok hızlı ilerlediğini ve mahkeme heyetinin değiştirildiğini vurgulayan Bulut, “Mahkeme süreci üç ay içinde tamamlanıyor, istinaf ise 15 günde sonuçlanıyor. Normalde böyle bir dosyanın bu kadar hızlı tamamlanması olağan dışıdır. Üstelik, Ekrem İmamoğlu davasında olduğu gibi mahkeme heyeti değiştirilerek hızlı bir karar alınmıştır” dedi.

Cezanın Kasıtlı Olarak Yüksek Tutulması: Kadir Aydar’a verilen cezanın kasıtlı olarak 25 ay olduğunu belirten Bulut, “Eğer 24 ay ceza verilseydi, Kadir Aydar’a siyasi yasak getirilmeyecekti. Ancak 25 ay ceza verildi ve bu durum sürecin kasıtlı olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu. Davanın ana öznesi olan kişilerin ceza almadığını ve Aydar’a siyasi yasak getirilmesinin sürecin ne kadar siyasi olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Ne Olmuştu?

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Belediye Başkanı Kadir Aydar, tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adana Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi, Aydar’ın istinaf incelemesi sonucunda bu cezayı oy çokluğuyla onayladı. Karar, 2’ye karşı 1 oyla alındı. Muhalif üye, şikayetin 13 ay sonra yapılması, tanık bulunmaması ve mağdurların sürekli beyan değiştirmeleri gibi gerekçelerle kararın bozulması gerektiğini savundu.

Muhalefet Şerhi: Şikayet Geç Yapıldı, Deliller Yetersiz

Muhalefet şerhinde, şikayetin olaydan 13 ay sonra yapılmış olması, tanık bulunmaması ve mağdurların ifadelerinin sürekli değişmesi gibi unsurların üzerinde duruldu. Şerhte, tüm sanıkların beraat etmesi gerektiği açıkça vurgulandı.

Kadir Aydar: “Ortada Büyük Bir Hukuk Garabeti Var”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, aldığı hapis cezası ve siyasi yasak hakkında yaptığı açıklamada, kararın adaletsiz olduğunu belirterek, “Deliller incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD'si izlenmemiş ve bu eksiklikler göz ardı edilerek dosya duruşma yapılmaksızın sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti var” dedi. Aydar, aynı suçtan yargılanan ve siyasetle ilgisi olmayan kişilerin beraat ettiğini, ancak siyasete karışanların cezalarının onandığını ifade ederek, bu durumun da muhalefet şerhinde dile getirildiğini söyledi. Aydar, “Bu karara karşı tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” diyerek hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Benfica Kerem ve Orkun'un Performansıyla Boavista'yı 3-0 Yendi

Benfica Kerem ve Orkun'un Performansıyla Boavista'yı 3-0 Yendi