Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Balıkesir'de AKP’nin '700 İşçi Çıkarıldı' iddialarına yanıt

Balıkesir'de AKP’nin '700 İşçi Çıkarıldı' iddialarına yanıt

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "700 işçi çıkarıldı" iddialarını yalanladı. 'Bankamatik memurları' ifadesi dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Balıkesir'de AKP’nin '700 İşçi Çıkarıldı' iddialarına yanıt
KAYNAK: Belediye/Bülten

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son günlerde basında yer alan "Belediye 700 işçi çıkardı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik maksatlı bir açıklama olduğunu belirtti. Başkan Ahmet Akın döneminde sadece 71 personelin işten çıkarıldığını ifade eden belediye, bu kişilerin ise işe gelmeme, disiplinsiz davranışlar ve siyasi amaçlarla işe alınma gerekçeleriyle iş akitlerinin feshedildiğini açıkladı.

İddiaların Arkasında Ne Var?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde bazı basın organlarında çıkan "700 işçi çıkarıldı" iddialarına dair açıklama yaptı. Belediye, Başkan Ahmet Akın’ın göreve başladığı tarihten bu yana yalnızca 71 kişinin işine son verildiğini vurguladı. Bu kişilerden 8'inin işe gelmedikleri halde maaş aldığı, 6'sının disiplinsiz davranışlar sergilediği ve 39 kişinin de seçim öncesi siyasi amaçlarla işe alındığı gerekçesiyle iş akitlerinin feshedildiği belirtildi.

'Yücel Yılmaz Döneminde Daha Fazla İşçi Çıkarıldı'

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, önceki dönem Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve başladığı dönemdeki işten çıkarmalarla karşılaştırma yapıldı. Yücel Yılmaz'ın 1 Nisan 2019 - 5 Ağustos 2019 tarihleri arasında 81 işçiyi işten çıkardığı, buna karşın Başkan Ahmet Akın’ın aynı süreçte yalnızca 71 kişinin işine son verdiği belirtildi. Bu durum, kamuoyunda yaratılmak istenen algının aksine, önceki dönemde daha fazla işçi çıkarıldığına işaret ediyor.

İddiaların İspatını İstiyorlar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçimden önce ve görevi süresince liyakat sahibi, dürüst çalışan hiçbir işçinin hakkını yemeyeceğini belirterek, şehirde adaletli bir yönetim anlayışını sürdüreceğini vurguladı. Belediye, AKP tarafından ortaya atılan "700 işçi çıkarıldı" iddialarının ispat edilmesini talep ederek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür iddiaların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ölen Turizm İçin Fatiha Okudu

Ölen Turizm İçin Fatiha Okudu