Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset “ANTALYA YABANCILAŞIYOR!”

“ANTALYA YABANCILAŞIYOR!”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Antalya İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Özdağ, “Antalya çok ağır ve de gittikçe de ağırlaşan bir demografik değişimi yaşamaktadır. Antalyalılar oturdukları evleri yabancılara terk ederek evlerinden çıkıyor. Rusya-Ukrayna göçü ekonomik krizle boğuşan ve enflasyonun altında ezilen halkın yaşadığı şartları artık taşınamaz hale getirmiştir” dedi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“ANTALYA YABANCILAŞIYOR!”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 19-20 Kasım tarihinde Antalya’nın uygun önlemlerle çözülebilecek  sorunları, yerinde görmek ve bu sorunları Türkiye gündemine taşımak amacıyla Antalya’ya geldi. Basın toplantısı öncesi ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Özdağ, Antalya ile ilgili ilçelerden bilgi aldı. Antalya il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından ise kapalı yolda esnafla bir araya gelen Özdağ’a  il, ilçe başkanları başta olmak üzere birçok partili eşlik etti.

WhatsApp Image 2022-11-20 at 14.19.07

“EVLER YABANCILARA TERK EDİLİYOR”

“Antalya’nın yaşadığı ağır ama uygun önlemlerle çözülebilecek sorunları yerinde görmek ve onları da Türkiye gündemine taşımak için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik” diyen Başkan Özdağ,  “Antalya çok ağır ve de gittikçe de ağırlaşan bir demografik değişimi yaşamaktadır. Rusya-Ukrayna Savaşı Antalya'ya ve ilçelerine bu ilk iki ülkeden büyük bir göçe neden olmuştur. Bu göç Antalya'da zaten ekonomik krizle boğuşan ve enflasyonun altında ezilen halkın yaşadığı şartları artık taşınamaz hale getirmiştir. Özellikle sabit gelirliler, devlet memurları, Antalya'da insanca yaşama imkanını gittikçe yitirmektedirler. Birçok devlet memuru Antalya ve ilçelerinde başka yerlere tayin istemek durumundadır. Çünkü aldığı maaşla kiraları ödemesi mümkün olmaktan çıkmıştır. Orta seviyede bir apartman dairesinin kirasının 12 bin liraya, 15 bin liraya çıktığı görülmektedir. Bunu herhangi bir vatandaşın Türk vatandaşının Antalya'da karşılaması mümkün değildir. Her geçen gün Antalya'nın en gözde, seçkin semtlerinden başlayarak ilçelere yayılacak şekilde Türkler oturdukları evleri Antalyalılar oturdukları evleri yabancılara terk ederek çıkmaktadırlar. Antalya'da, Muğla'da yurttaşlarımızın hayat standartlarının bozulmasına neden olacak onların evlerini barklarını terk etmesine neden olacak şekilde kontrolsüz bir Rus ve Ukrayna göçü'nün ülkemize Antalya'ya Muğla'ya gerçekleşmesine karşıyız” diye konuştu.

“GÜVENLİĞİ ETKİLEYEN HER TÜRLÜ GÖÇE KARŞIYIZ”

“Biz herhangi bir milliyete veya herhangi bir ırka değil, Türk halkının, ekonomik refahını, güvenliğini etkileyen dünyanın neresinden olursa olsun her türlü göçe karşıyız” diyen Başkan Özdağ, “Turist olarak gelsinler , ülkemizde kalsınlar,  tatillerini yapsınlar, Türkiye'nin turistik yerlerini gezsinler, güneşimizden, kumsalımızdan faydalansınlar, onları en iyi şekilde ağırlayalım ama ülkemizde kalıcı bir halde yerleşmeyi düşünmeleri ve Türk halkının refahını, huzurunu olumsuz şekilde etkilemelerini asla istemiyoruz müsaade de etmeyiz. Bu Rusya ve Ukrayna'dan gerçekleşen göçün de geçici olmasını ve savaş sona erer ermez vatanlarına geri dönmelerini ısrarla talep ediyoruz. Tekrar ülkeleri barışa kavuştuğunda, vatanlarına döndükten sonra ülkemize turist olarak bekleriz. Suriyelilerde vatanlarına döndükten sonra Türkiye'ye turist olarak beklediğimiz gibi” dedi.

WhatsApp Image 2022-11-20 at 14.19.24

“ANAYASA’YI ÇİĞNETMEYİN”

 “Ülkemiz bir erken seçime doğru gidiyor götürülmek isteniyor” diyen Başkan Özdağ, “Aslında Anayasa’da erken seçim kavramı yok. Seçimlerin yenilenmesi kavramı var. Tabii seçim Haziran 2023'te olması gerekirken Nisan veya Mayıs'ta iki ay veya bir ay kala hangi seçimin neden yenileyeceksiniz bunu mantıklı bir şekilde izah etmek mümkün değil. Erdoğan'ın Anayasa’yı çiğneyerek tekrar aday olmasını sağlamak için yapılan bir sahte seçimdir bu. Böyle bir seçimin yapılabilmesi için de Meclis’te 360 oya ihtiyaç var. 360 oy ise Cumhur ittifakının sahip olmadığı bir oy ama Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesi için yasa geldiği zaman destek vereceklerini açıkladılar. Biz de Zafer Partisi olarak hem CHP'ye hem İYİ Parti’ye sesleniyoruz. Anayasa’nın çiğnenmesi konusunda Erdoğan'a yardımcı olmayın. Erdoğan 2 defa cumhurbaşkanı oldu bir daha olamaz. Siz 360'ı tamamlayarak Erdoğan'ın gayrimeşru adaylığına sahte bir meşruluk kazandıracaksınız bu kabul edilebilir bir şey değil. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunu yapması beni hiç şaşırtmıyor. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu kirli referandumda iki buçuk milyon mühürsüz oy kullanılmasına rağmen o gece ne kendisi ne bir CHP milletvekilini YSK'nın önüne yollamadı evine gidip çay içti. Erdoğan'ın kirli referanduma dayanan cumhurbaşkanlığını meşrulaştırdı. Şimdi de 3 kez aday olamayacak bir kişinin üçüncü kez aday olmasının hukuki temelini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-11-20 at 14.19.06

“ERDOĞAN TÜRKİYE İÇİN ULUSAL GÜVENLİK RİSK TEHDİDİDİR”

CHP’ye ve İYİ Parti’ye seslenen Özdağ konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sevgili CHP'liler sevgili İYİ Partililer lütfen sizin nasıl vatansever duygularla artık Türkiye'nin AKP'yi ve Erdoğan'ı aşması gerektiği konusunda fikirlere sahip olduğunuzu biliyorum. Çok haklısınız. Biz de artık Türkiye'nin Erdoğan'ı ve AKP'yi aşması gerektiği inancındayız. Türkiye artık bir dönem daha Erdoğan'ı taşıyamaz. Erdoğan Türkiye için Ulusal güvenlik Risk tehdididir. Ancak Erdoğan'ı aşacağını söyleyen kişiler kendi adaylarını belirlemeden Erdoğan'ın adaylığının önünü açacaklarını beyan etmişlerdir. Bu hiçbir muhalefet partisinin Anayasa’yı savunan, yapmaması gereken bir davranıştır. Biz bunu söyleyince ‘Biz destek olmasak da Yüksek Seçim Kurulu Erdoğan'ın adaylığını onaylar’ diyor. Böyle savunma olmaz. Yüksek Seçim Kurulu Erdoğan'ın adaylığını onaylarsa anayasayı ihlal eder. O zaman yargılarız onları. Ama sizin işiniz Yüksek Seçim Kurulu Anayasa’yı ihlal etmesin diye Erdoğan'ın sahte erken seçimine yardımcı olmak değil, aksine Anayasa’nın hükmünü savunmak olmalıdır.”

“ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI MEŞRU DEĞİL”

“Biz Zafer Partisi olarak nasıl sığınmacılar konusunda bu konuyu her gün gündemde tutarak her vesileyle tekrarlayarak bir sene içerisinde Türk milletinin bu örtülü istilaya karşı direnişini politik olarak ayağa kaldırdıysak bundan sonra da bütün gücümüzle, Divan üyelerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla, teşkilat mensuplarımızla, Erdoğan'ın aday olamayacağını ve adaylığının meşru olmadığını her platformda vurgulayacağız. Erdoğan aday olmasının ön şartı mecliste Cumhur ittifakıyla, Millet ittifakı arasında seçim yasası konusunda ittifak kurulmasıdır.”

“TÜRKİYE BATAKLIKTA DEBELENİYOR”

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Türkiye’nin şu anda Suriye bataklığında debelendiğini vurgulayan Başkan Özdağ, “İstanbul’da bombayı patlatan kadın Suriye’den geliyor. Türkiye’de illegal çalışan bir Suriyelinin yanında çalışıyor. Ona kalacak yeri muhtemelen illegal çalışan bir emlakçı buluyor. Bu kavramı bir yere not edin; TÜRSU-Türkiye Suriye. Bu en az 7 milyon ama belki daha fazla Suriyelinin Türkiye’ye sokulmuş,  itilmiş, yerleştirilmiş olması sonucunda doğan yeni durum. Bir bataklık durumu. Bu bataklık Türkiye’nin enerjisini her geçen gün birazcık daha aşağı çekiyor. Türkiye şu anda Suriye bataklığında debelenen bir insana benziyor. Artık Suriye’den bir geri çekilme stratejinin uygulanması gerekiyor. Biz bu stratejiyi geliştiren partiyiz. Bizim dışımızda hiçbir partinin bir geri çekilme stratejisi yok. Mesele sadece Suriyelilerin geri yollanmasıyla bitecek bir şey değil. Bizim de Suriye’den geri çekilmemiz gerekiyor. Sınırlarımızda güvenliğimiz sağlamamız gerekiyor. Bunu Erdoğan’la, Sülayman Soylu’la, Hulisi Akar’la yapmak mümkün değil. Bunu ancak Zafer Partisi kadroları yapabilir. Ve yapacağız inşallah” dedi. HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Birliğimiz daim olsun”

“Birliğimiz daim olsun”