Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP’NİN YENİ DÜZENLEMESİ ARINMA GECESİNİ YAŞATABİLİR

AKP’NİN YENİ DÜZENLEMESİ ARINMA GECESİNİ YAŞATABİLİR

İktidar partinin yeni düzenlemesi korku ve endişeleri beraberinde getirdi. Yeni infaz düzenlemesine göre birçok katil ve tecavüzcünün serbest kalabileceği ortaya çıktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’NİN YENİ DÜZENLEMESİ ARINMA GECESİNİ YAŞATABİLİR

Yeni infaz düzenlemesine göre cezaevlerindeki durum değişebilir. AKP ve MHP’nin yeni infaz düzenlemesiyle bazı hükümlülerin açık cezaevlerine nakledilip üç ay sonra tahliye edilmesi beklenirken, hukukçular, bu düzenlemeyle katiller, uyuşturucu satıcıları ve tecavüzcüler serbest kalırken, siyasiler ve gazeteciler düzenlemenin dışında tutulacak. Düzenlemeye göre hukuçular, Şule Çet’in katillerinin de cezaevinden çıkabileceği yorumunda bulundu.

TAHLİYE İMKANI GETİRİLDİ

Alınan bilgilere göre 14 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle 31 Temmuz'a kadar cezaevinde bulunan bazı hükümlülere, kapalı cezaevinden açık cezaevine üç yıl erken geçme ve buradan da tahliye imkânı getirildi. Yasaya göre; bu hükümlüler arasında insan öldürme, yaralama, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet ve uyuşturucu suçlarından hüküm giyenler başta olmak üzere onlarca suçtan mahkûm olanlar yer alıyor.

TERÖRLE MÜCADELE SUÇU HARİÇ TUTULUYOR

Düzenlemeye göre Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ve örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçları hariç tutuluyor. Devletin güvenliğine, anayasal düzene, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suç işleyenler, silahlı örgüt, casusluk suçları ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hükümlü olan mahpuslar bu düzenlemeden yararlanamayacak ve cezalarının infazı kapalı cezaevlerinde devam edilecek. Uzmanlar ise yeni infaz düzenlemesinin "af" niteliğinde olduğunu belirtiyor.

HÜKÜMLÜNÜN CEZASI KISA TUTULABİLİR

Düzenlemeyi değerlendiren Avukat Baran Selanik, iktidarın hukuken af hükmünde olan yasal düzenlemeler yaparak toplumda bir cezasızlık algısı yaratmaya ve suç işlenmesini “cesaretlendirmeye” devam ettiğini belirtti. Selanik "Ceza hukukunun en temel amaçlarından birisi caydırıcılıktır. Türkiye’de sosyal medyadan edindiğimiz izlenime bakarak şunu söyleyebiliriz ki bir suç işleyen kişi cezaevinde çok kısa bir süre kalacağını bilmektedir" dedi.

“BU DÜZEZNLEME SORUNLU”

AKP'nin kendine muhalif kesimleri cezaevinde tutacak ancak diğer suçlardan hükümlü olanların dışarı çıkmalarını sağlayacak “formülü” yine hayata geçirdiğini vurgulayan Selanik, "Bu düzenleme o kadar sorunludur ki eğer ceza almış olsa ve hatta 31.07.2023 tarihinden önce kesinleşmiş bile olsa 31.07.2023 tarihinde cezaevinde fiilen bulunmayan kişiler dahi bundan faydalanamayacaktır. Yine, aynı tarihte aynı suçu işleyen kişilerden hakkındaki hükmü 31.07.2023’ten önce kesinleşip cezaevine fiiline alınan kişi bu düzenlemeden faydalanacakken 01.08.2023 tarihinde hükmü kesinleşen kişi bu düzenlemeden yararlanamayacaktır. Bir infaz düzenlemesi yapılacaksa da bunun bir af olarak tüm hükümlüleri kapsayacak şekilde yapılmasının eşitlik ilkesine uygun olduğu düşüncesindeyim" diye yorumlarını ekledi.

KAMER DURDU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cenaze İşleri Şantiyesi Yenilendi

Cenaze İşleri Şantiyesi Yenilendi