Galatasaray Fenerbahçe Derbisi İçin Kollarını Sıvadı Galatasaray Fenerbahçe Derbisi İçin Kollarını Sıvadı

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Konyaspor’u konuk eden Sivasspor, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivasspor Asbaşkanı Mustafa Kurbanoğlu, son dönemde Türk futbolunda yaşanan tartışmaların mağdurunun Sivasspor olduğunu belirtti.

"Haksızlığa Tahammülümüz Kalmadı"

Müsabakada hakem yönetiminden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kurbanoğlu, “Beşiktaş maçında hakkımız yenildi. Eyüpspor maçında da benzer bir durum yaşandı. Bugün de açık bir penaltımız verilmedi. Eğer bugün federasyona karşı bir operasyon gerçekleştiriliyorsa, bu operasyonun en büyük mağduru Sivasspor’dur. Bugüne kadar sustuk, çünkü sürekli konuşmak, itiraz etmek çoğu zaman bir fayda sağlamadı. Ancak artık bu noktadan sonra haksızlığa tahammülümüz kalmadı.” dedi.

Sivasspor’dan Sert Çıkış! Sabır Taşımız Çatladı!

"Sivasspor’un Hakkı Kolay Kolay Yenmez"

Sivasspor’un Süper Lig’in önemli kulüplerinden biri olduğunu vurgulayan Kurbanoğlu, "Sanmayın ki Sivasspor susuyor, Sivasspor bunun bilincinde değil. Her şeyin farkındayız ve bunu defalarca ilgili yerlere aktardık. Bugün, bu soğuk havada mücadele eden taraftarlarımızın, oyuncularımızın ve teknik ekibimizin hak etmediği bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Net bir penaltı pozisyonu, oyuncumuzun aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle sarı kartla sonuçlandı. Biz burada Süper Lig’e kök salmış bir camiadan, bu ligin domino taşı olmuş bir kulüpten bahsediyoruz. Sivasspor’un hakkı kolay kolay yenmez. Bu böyle bilinsin." ifadelerini kullandı.

"Taraftarımız Haklı, Sivasspor Ayağa Kalkacak"

Sivasspor’un son dönemdeki performansına dair de açıklamalarda bulunan Kurbanoğlu, “Taraftarımız bu başarısız süreçten dolayı yerden göğe kadar haklıdır. Elbette bizim de hatalarımız var ancak Sivasspor düştüğü yerden kalkacaktır. Önümüzdeki maçlarda çok daha iyi ve kaliteli bir futbol ile ligin temel taşlarından biri olmaya devam edeceğiz.” dedi.

"Sivas Gibi Bir Şehirde Verilmiş Emeğe Saygı Gösterilmeli"

Son olarak federasyon ve hakem yönetimine eleştirilerini sürdüren Kurbanoğlu, “Bugün eksi 9 derecede futbol oynadık. Sivas gibi bir şehirde futbol adına bu kadar fedakârlık yapılırken, bir hakem kararıyla Sivasspor’un harcanması kimsenin haddi değildir. Eğer böyle bir şey söz konusuysa, buna karşı durmak bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: İHA