Antalya'nın Serik ilçesinde 16 yaşında sanayideki oto tamircide çırak olarak çalışmaya başlayan Şeref Sarıdaş, 20 yaşındayken üniversite sınavına girip Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. Babasının ‘okumana gerek yok, mesleğini eline aldın' sözüne aldırış etmeyen Sarıdaş hem inşaatlarda çalıştı hem de okudu.

2024 yılında Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Şeref Sarıdaş, tamircilik mesleğini sevdiği için oto tamirciliği işini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Serik'te Tamirci Çırağı Oto Sanayide Diplomalı Patron Oldu  2

Tamirciliğe Makine Mühendisi Olarak Döndü

Makine Mühendisi olduğu için arızalı parçaları yenisiyle değiştirmek yerine tamirini yapmayı tercih ettiğini belirten 26 yaşındaki Şeref Sarıdaş şunları söyledi:

"2017 yılından beri bu işin içerisindeyim. Lise yıllarında çırak olarak çalıştım. 20 yaşımdayken Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü kazandım. Okula giderken okul masraflarımı karşılamak için sanayide ve inşaatlarda çalıştım. Geçen yıl üniversiteyi bitirip diplomayı aldıktan sonra tamircilik mesleğini sevdiğim için bu işi yapmaya karar verdim. Aslında Avrupa'ya gidip orada hayatımı sürdürmek istiyordum; ailem evin tek çocuğu olduğum için izin vermedi. Babam aslında üniversite okumam yerine sanayide işime devam etmemi istedi. Ben de herkesten farklı olabilmek için başladığım tamircilik mesleğine makine mühendisi olarak dönmek istedim. Bunu başardığım için mutluyum."

Serik'te Tamirci Çırağı Oto Sanayide Diplomalı Patron Oldu  3

Manavgatlı Velilerden Askerlere Sıcak Destek Manavgatlı Velilerden Askerlere Sıcak Destek

Serik'te Çakmak İsteyince 'Yok' Diyen Kişiyi Bıç*kladı Serik'te Çakmak İsteyince 'Yok' Diyen Kişiyi Bıç*kladı

Kaynak: İHA