Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Bakan Koca, etin bir gün dinlendirildikten sonra tüketilmesinin sağlık açısından daha yararlı olduğunu belirtti. Dengeli beslenme için etin yanında sebze, salata, yoğurt ve tam taneli ürünlerin de tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

KESK: Kayyum, Halk İradesine, Emeğe ve Barışa Darbedir! KESK: Kayyum, Halk İradesine, Emeğe ve Barışa Darbedir!

Özellikle Bu Kişiler Dikkat Etmeli

Bakan, özellikle yüksek kolesterol ve kalp hastalığı riski olan kişilerin haftada iki günle sınırlı kırmızı et tüketimi ve sakatat tüketiminden kaçınmalarının önemini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi