Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 2 ay önce açılan Düşler Akademisi Kaş Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hem merkezi anlattı hem Antalya’da gerçekleştirilen yatırımları açıkladı. Toplantıya Antalya basını yoğun ilgi gösterdi.
Vodafone olarak, Türkiye’nin dijital kalkınması hedefiyle teknolojik yatırımlara, hizmet ve sosyal yatırımlarına Akdeniz Bölgesi’nin önemli bir yatırım merkezi olan Antalya’da büyük önem verdiklerini söyleyen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 3 yılda Antalya’ya 54 milyon TL’lik yatırım yaptıkları Antalya’da 403 kişiye istihdam sağladıklarının da altını çizdi.
EN BÜYÜK ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Sosyal sorumluluk projelerini Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında geliştirdiklerini anlatan Hasan Süel, engellilerin hayata eşit katılımı için 6 yıl önce Düşler Kulübü’nü kurduklarını söyledi. İstanbul’da Düşler Kulübü çatısı altında kurulan Düşler Akademisi’ne geçtiğimiz Haziran ayında Düşler Akademisi Kaş’ı da eklediklerini belirten Süel, “Kaş merkezi ile birlikte de tüm Türkiye genelindeki engelli bireylere doğa dostu bir ortam sunduk. Bu yatırımın Antalya’ya olduğu kadar Türkiye’ye de önemli bir değer katacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
DÜŞLER AKADEMİSİ’NE BÜYÜK İLGİ
Düşler Akademisi Kaş’ta bir seferde ortalama 50-80 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Kamp konseptinde gelenler 1 hafta süre ile kalabiliyorlar. Ayrıca özellikle bölgede yaşayan engelli bireylere ve köyde yaşayan gençlere çok daha uzun soluklu hizmet ve destek verilebiliyor. Haziran’dan bu yana merkeze yaklaşık 150 engelli katıldı. Toplamda 7 grup ağırladık. Merkezde her hafta ortalama 20-25 gönüllü yer alıyor. Toplamda 50 yabancı gönüllü ağırladık. Ressam Seçil Erel, ressam Barış Sarıbaş ile dizi ve tiyatro sanatçıları kampa gelerek engelli gençlerimizle etkinlikler gerçekleştirdi. Hazirandan bu yana binden fazla ziyaretçiyi ağırladık. Hedefimiz kısa dönemli hizmetler ve buluşmalar ile 2 bin fiili katılımcıya ulaşmak.”
YAŞAYARAK ÖĞRENME ALANI SUNUYOR
Düşler Akademisi Kaş’ın en önemli özelliği, engelsiz olduğu kadar sürdürülebilir bir köy de olması. ”Yaşayarak öğrenme” alanı olarak projelendirilen Düşler Akademisi Kaş, evrensel tasarım ve doğal yapıyı koruyup, güçlendirme prensipleri göz önünde bulundurularak Türkiye’nin sosyal girişimci adaylarının tüm taleplerini karşılayacak yeni bir buluşma alanı olarak konumlandırılıyor. Tesis içinde bulunan 3.5 dönüm arazi kullanılarak, kimyevi madde kullanılmadan tesisin tüm tarım ihtiyacının karşılanması, endüstriyel gıda ürünlerini tüketmeden ihtiyaç duyulan gıdaların üretiminin sağlanması hedeflenip, yenilenebilir enerji çözümleri ile modern şehir hayatı yerine ekolojik yaşam dinamikleri göz önünde bulundurulmaktadır.