Soğuk hava depolarında bekletilen kayısılar, işlendikten sonra Rusya ve Ukrayna’ya gönderiliyor. Kalitesine göre üreticilerden alınarak ihracat için bekletilen kayısı, günlük 3 ila 5 TIR’la yola çıkıyor.

 

25 TIR İHRAÇ ETTİK

Korkutelili ihracatçı Osman Deviren, “Isparta'dan aldığımız ve Korkuteli ilçesinde yetişen kayısılardan son 10 gün içinde 25 TIR ihraç ettik. Artık bundan sonra Korkuteli ve Isparta kayısısı, tüm dünya ülkelerinin sofrasında yer almaya devam edecek. Özellikle biz tüketicinin mutlaka bu yıl kayısıyı tatmayanların kayısıyı tatmasını tavsiye ediyoruz. Üründeki kalitenin yüksekliğinin en önemli sebebi iklim koşullarının bu yıl bizim arzu ettiğimiz şekilde cereyan etmesiydi. Kalite arttıkça kayısımız da hak ettiği değeri bulacaktır” dedi. İHA

                                         

Editör: TE Bilisim