Yoğun aromasıyla dikkat çeken Puttanesca sosu tarifi ile makarnalarınıza hızlı ve etkili bir dokunuş yapın. Kalamata Kwik olarak da geçen  bu sos, taze domateslerin lezzetine düşkün olanlar için ideal.

Ev Yapımı Puttanesca Sosu Tarifi

Puttanesca Sosu Malzemeleri

  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak, doğranmış
  • 1/4 soğan, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (pul biber)
  • 6 adet kurutulmuş domates, yumuşatılmış ve doğranmış
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • Bir tutam kuru kekik
  • 2 adet olgun domates, doğranmış
  • 12 adet kalamata zeytini, çekirdekleri çıkarılmış ve dört parçaya bölünmüş

Puttanesca Sosu Nasıl Yapılır Ev Yapımı Puttanesca Sosu Tarifi 

Puttanesca Sosu Nasıl Yapılır?

Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İçine doğranmış sarımsak, soğan ve kırmızı biberi ekleyin. Orta ateşte, sarımsak ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.

Kurutulmuş domatesler, kapari ve kuru kekikleri ekleyin. Karışımı birkaç dakika pişirin.

Taze doğranmış domatesler ve kalamata zeytinlerini ekleyin. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika pişirin, ara ara karıştırın.

Nevzat Çelik kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Nevzat Çelik kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Puttanesca Sosu Nasıl Sunulur? 

Puttanesca sosu genellikle kısa makarnalar üzerinde servis edilir. Üzerine bolca Pecorino Romano peyniri ekleyerek servis yapabilirsiniz. Sosun makarnayı tamamen kaplaması gerekmez; sosu makarnanın üzerine birkaç kaşık ekleyerek lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi