Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Politika İsrail'den Hamas'ın elindeki rehinelerine ilişkin açıklama

İsrail'den Hamas'ın elindeki rehinelerine ilişkin açıklama

İsrail'den Hamas'ın elindeki rehinelerine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Hamas’ın rehinelerden hiçbirine zarar vermemesini istiyoruz” denildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'den Hamas'ın elindeki rehinelerine ilişkin açıklama
KAYNAK: İHA

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “Esir alınan çok sayıda İsrailli ve farklı ülkelerden vatandaşlar var. Onları kurtarmak için kararlıyız. Hamas’ın esirlerimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Esirlerin hayatı onların elindedir. Bu savaş suçu cezasız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, online basın toplantısında konuştu.

İsrail’in bir savaşın içine çekildiğini ve bunun İsrail’in tercihi olmadığını söyleyen Cohen, “Böyle bir katliamı son yıllarda sadece IŞİD’de gördük sanırım. 85 yaşındaki tekerlekli sandalyeli Holokost’tan kurtulan bir kişiyi Rusya-Ukrayna savaşında bile esir tutmadılar. Tüm aileleri rehin alıyorlar. Küçük çocukları kafeslere atıyorlar. Savaşın böyle olmadığını düşündüğüm bir vahşet ve kötülük var. Hamas İran’ın uşağıdır. Hamas dünyanın unutamayacağı tarihi bir katliam yaptı. Zamanı geldiğinde her şeyin ne olduğunu anlayacağız” dedi.

Gazze’ye çok yardım ettiklerini vurgulayan Cohen, “Gazze küçük bir Filistin şehri ama İsrail’le de Mısır’la da sınırı var. Biz onlara karşı sorumlu değiliz. Ama biz komşularımızın yaşam kalitesini arttırmak istedik. Bu yüzden işe gelen işçi sayımızı sürekli yükselttik. Ve bu bizim sorumluluğumuz değilken. Onların topraklarına sahip olmak istemiyoruz. Gazze’de İsrail yok. Gazze toprakları konusunda hiçbir tartışma yok. Filistin Gazze’yi sonuna kadar aldık, toprak konusunda hiçbir sorun yok. Onlara su veya elektrik veriyoruz. Bu nedenle geçmişteki olaylar gelecekte tekrarlanmayacak. Artık durum değişti. Asla bağışlamayacağız” şeklinde konuştu.

İsrail halkının şu anda birlik olduğunu aktaran Cohen, tüm askeri birliklerin tam kapasite çalıştığını belirtti.

Cohen, İsrail’in yok olmakla tehdit edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Kendi yerleri var, dünyadan milyarlarca dolar alıyorlar. Dünyadan milyarlarca dolar alan herhangi bir normal insan, bunu hastane, ticaret merkezi, sanayi bölgesi yapmak için kullanır, tüm parayı tünel açmak, roket fabrikası kurmak için harcamaz. Size garanti ederim ki onları yenmek zorundayız çünkü başka çaremiz yok. Başka çaremiz yok. Esir alınan çok sayıda İsrailli ve farklı ülkelerden vatandaşlar var. Onları kurtarmak için kararlıyız. Hamas’ın esirlerimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Esirlerin hayatı onların elindedir. Bu savaş suçu cezasız kalmayacaktır. Vatanımız için sonuna kadar savaşacağız. İsrail demokrasidir, insanlar sosyal medyada veya her yerde ne isterlerse söyleyebilirler. Şu anda savaşmamız lazım. Biz İsrail için savaşıyoruz. Biz normal yaşam için savaşıyoruz. Batı dünyası için savaşacağız. Biz olaylara karşı mücadele ediyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamas'tan İsrail'e yönelik tansiyon düşürecek açıklama

Hamas'tan İsrail'e yönelik tansiyon düşürecek açıklama