Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Politika Erdoğan ve Sisi anlaştı: Ortak bildiri imzalandı

Erdoğan ve Sisi anlaştı: Ortak bildiri imzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, iş birliğini güçlendirmek için Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir bildiri imzaladılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan ve Sisi anlaştı: Ortak bildiri imzalandı
KAYNAK: İHA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmek için Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin ortak bir bildiri imzaladılar.

İş Birliği Kararı

İmzalanan ortak bildiride, Türkiye ve Mısır arasındaki köklü tarihi ve kültürel bağlar vurgulanarak, iki ülkenin ve halklarının ortak çıkarlarına hizmet edecek iş birliklerinin geliştirilmesi kararlılığı teyit edildi. Bu kapsamda, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin toplantılarına bundan sonra iki ülkenin cumhurbaşkanları eş başkanlık edecekler.

Toplantı Detayları

Yapılandırılacak olan Konsey, Türkiye ve Mısır'da dönüşümlü olarak 2 yılda bir toplanacak. Her toplantı için gündemin hazırlanması ve çalışmaların eşgüdümü, iki ülkenin dışişleri bakanları tarafından üstlenilecek.

Ortak Planlama Grubu Toplantıları

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'ne hazırlık amacıyla, iki ülke dışişleri bakanlarının eş başkanlığında, diğer ilgili bakanlıklar ve kurumların üst düzey yetkililerinin bir araya geleceği Ortak Planlama Grubu toplantıları düzenlenecek.

İş Birliği Alanları

Türkiye ve Mısır arasındaki mutabakat kapsamında birçok alanda iş birliği yapılacak. Siyasi, diplomatik, ekonomi, ticaret, bankacılık, mali hizmetler, yatırımlar, ulaştırma, havacılık, denizcilik, turizm, sağlık, güvenlik, askeri ve savunma sanayi, organize suçlarla mücadele, terörle mücadele, kültür, eğitim, bilim ve teknoloji, enerji, madencilik, tarım, çevre, ormancılık, konutsal ve kentsel dönüşüm, iklim değişikliği, iletişim, enformasyon, konsolosluk işleri gibi birçok alanda iş birliği güçlendirilecek.

İş Birliği Hedefleri

Her iki ülkenin dışişleri bakanları, diğer ilgili bakanlarla birlikte, iş birliğini etkinleştirmek amacıyla Mutabakat Muhtıraları ve Anlaşmaları hazırlamak için eş güdüm içinde çalışacaklar. Bu anlaşmaların onaylanması ve yürürlüğe konulması için gerekli adımlar atılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Sparta Prag maçı hazırlıklarını tamamladı

Galatasaray Sparta Prag maçı hazırlıklarını tamamladı