Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Politika CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupa Soluyla İşbirliği Mesajı Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupa Soluyla İşbirliği Mesajı Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bükreş'te Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda Konuştu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupa Soluyla İşbirliği Mesajı Verdi
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk Partisi, yükselen sağ popülizme karşı daha dirençli, dayanışmacı ve örgütlü bir siyaset öneriyor. Avrupa'daki sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerle işbirliğini güçlendirme hedefindeyiz. Ortak sorunlarımıza sosyal adaletsizlik, iklim krizi, savaşlar ve kitlesel düzensiz göç gibi konularda ilerici demokrat tüm siyasi partiler arasındaki dayanışmayı artırmak gerekiyor. Bu konuda iş birliği yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

"Tam Üyeliğin Kağıt Üstünde Kalmasını Kabul Edemeyiz"

Özgür Özel, Türkiye'nin Avrupa Birliği tam üyeliği hedefinin kağıt üzerinde bırakılmasına karşı çıkarak, "CHP, Avrupa'nın bir parçası olan Türkiye'yi demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü değerlerinin öncüsü yapma iddiasındadır. Bu hedef doğrultusunda Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin tam üyelik olarak sonuçlanmasını savunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Fransa Vatandaşı Türklere Çağrı: "Aşırı Sağa Karşı Sandığa Gidin"

Özel, konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Dünya her geçen gün daha da belirsiz ve istikrarsız hale geliyor, özellikle Türkiye'nin komşu olduğu bölgelerde artan çatışmalar toplumlarımızı kaygılandırıyor. CHP olarak Ukrayna'daki savaş ve Filistin'deki katliama karşı daha yakın işbirliği yapma konusunda hazırız. İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin devletini tanımalarını memnuniyetle karşılıyoruz."

Özgür Özel, son olarak, "Yarın Fransa'da oy kullanacak Türk Fransız vatandaşlarına aşırı sağa karşı sandık başına gitme ve demokratik değerlerden yana oy kullanma çağrısında bulunuyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Joe Dispenza Kimdir? Joe Dispenza Kaç Yaşında? Nereli?

Joe Dispenza Kimdir? Joe Dispenza Kaç Yaşında? Nereli?