Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Politika Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 10'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Zirve öncesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından karşılandı ve liderlerin aile fotoğrafı çekimine katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu
KAYNAK: İHA

Aliyev, zirvede yaptığı konuşmada etnik ve kültürel bağların, dilin ve ortak geçmişin Türk devletlerinin ilişkilerinin temelini oluşturduğunu vurguladı. Azerbaycan'ın Türk devletlerine yaptığı ekonomik yatırımları da anlattı. Aliyev, Türk devletleriyle iş birliğini artırmak için çalışmaların sürdüğünü ve bu iş birliğinin ulaştırma ve lojistik alanlarını da içerdiğini belirtti.

Aliyev ayrıca dünya genelinde uluslararası hukukun büyük ölçüde ihlal edildiğini ve savaşların arttığını belirtti. Bu nedenle Türk devletleri arasında güvenlik, savunma ve savunma sanayisi gibi alanlarda iş birliğinin artması gerektiğini söyledi.

Karabağ'a Büyük Dönüş Programı'nın başlatıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, İkinci Karabağ Savaşı'nın ardından işgalden kurtarılan bölgelerin yeniden inşasına ve imarına önemli kaynaklar tahsis ettiklerini açıkladı. Ayrıca Karabağ'a Büyük Dönüş Programı'nın başlatıldığını ve 2026 yılına kadar 140 binden fazla kişinin Karabağ ve Doğu Zengezur'a dönmesinin beklendiğini ifade etti. Fuzuli şehrinde inşa edilen okul ve eğitim merkezi için Özbekistan ve Kazakistan Cumhurbaşkanlarına teşekkür etti.

Bu zirve, Türk dünyasının önemli konularının tartışıldığı ve işbirliği fırsatlarının ele alındığı bir platform olarak büyük önem taşımaktadır. Aliyev'in açıklamaları, Türk Devletleri Teşkilatı'nın gelecekteki iş birliği alanlarını ve Türk devletlerinin birlikte çalışma kararlılığını yansıtmaktadır.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli ve memur maaşları artışla yükseliyor! İşte detaylar

Emekli ve memur maaşları artışla yükseliyor! İşte detaylar