Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Şimdi eylem zamanı!

Şimdi eylem zamanı!

Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesinde yapılmak istenen prefabrik anaokuluna tepkiler sonrası Antalya Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın çalışmanın durdurulmasını istediği açıklaması prefabrik sınıfların gelmesi ile yalanlandı. Bugün saat 12.30’da okul önünde eylem yapılacak

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şimdi eylem zamanı!

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) ve Avrupa Birliği'nin finanse ettiği anaokulu projeleri son hız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın on bin anaokulu hedefi için ilkokul-ortaokul ve lise bahçelerinin alanlarına yapılan prefabrik anaokulu projesi Çağlayan Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz Eylül ayında durdurulmuş, Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu bahçesinde ise çalışmaların devam edeceği belirtilmişti. Antalya Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın durdurulmasını istediği Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine yapılan prefabrik anaokulu çalışmalarının da kaldığı yerden devam ettiği gözlemlendi. Dün sabah ki yaptığımız incelemeye göre tatilde dökülen zemin betonunun üzerine prefabrik sınıflar yerleştirildi.

Prefabrik anaokulunun kötü bir örnek olduğunu belirten Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç ve Muratpaşa Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği üyesi Fatma Atalay konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 3-3-3-

“ARTIK DAİRE TİPİ OKULLAR VAR”

Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Anaokulunun okul bahçelerine yapılması yanlıştır. Lise ve anaokulunun aynı alanda olması doğru değildir. Öğrenci sayılarımız sürekli olarak arttığı için okul bahçelerimiz çocukların rahat hareket edebilmeleri için yeterli değil. Böyle yapılarla veya ek binalarla bu bahçeleri daraltmanın hiçbir mantığı yok. Okulların MEB’in belirlediği standartlarda alanlarının olması gerekiyor. Artık geldiğimiz noktada daire tipi okullar var. Eğitimin her noktasında olduğu gibi ülkedeki çarpık yapılaşmanın bir benzeri de okullarda yaşanıyor. Çocuklarımıza bunlar reva değil. Biz çocuklarımızın yeteneklerini geliştirecekleri salonların, müzik odalarının ya da el becerileri için atölyelerin olmasını isterken sadece çocukların başlarında bir çatı olsun sabah bırakıp akşam alınsın mantığıyla eğitim verilmesinin doğru olduğunu sanıyoruz ama bu böyle değil. Güvenli ve sağlıklı değil” diye konuştu.

 1-32

VELİLER HEMFİKİR

Muratpaşa Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Atalay, “Durdurulsun denildi ama inşaat devam ediyor. Müdürümüz, öğretmenlerimiz, halk herkes rahatsız. Bu inşaatı kim yaptırdı? Müdahale etmeye çalışıyoruz. Veliler, bir lisede anaokulu mu olur diyor. Lisenin içine bu anaokulunun yapılmasının yanlış olduğu noktasında bütün veliler aynı kararda. ‘Biz bunu kim yapıyor diye sorduğumuzda?’ ‘Bilmiyoruz’ yanıtını aldık. Bu temel atılırken neden durdurmadılar. Milli Eğitim durdurulsun diyor ama kim arkasındakinden kuvvet alarak devam edebiliyor? Bu durum yanlıştır, düzeltilmelidir” ifadelerini kullandı.

21 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da Muratpaşa Anadolu Lisesi önünde çok sayıda veli, dernek ve siyasi temsilcilerin katılacağı bir basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

Arda KIR

2-6

13128-2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"KARANLIK DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

"KARANLIK DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"