Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Sanatın Kalbi Lara’da Atıyor

Sanatın Kalbi Lara’da Atıyor

Antalya Lara'daki Kırmızı Kalem Sanat Akademisi'nin kurucusu Kutsal Kaynak, Kırmızı Kalem Sanat Akademisi'nin sanat vizyonunu ve gelecekteki projelerini Akdeniz Gerçek’e paylaştı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanatın Kalbi Lara’da Atıyor
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

Antalya Lara'daki Kırmızı Kalem Sanat Akademisi'nin kurucusu Kutsal Kaynak, Kırmızı Kalem Sanat Akademisi'nin sanat vizyonunu ve gelecekteki projelerini Akdeniz Gerçek’e paylaştı. Akademinin sanatla iç içe olan yapısını ve farklı meslek gruplarından gelen tiyatro hayranlarının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Whatsapp Görsel 2024 08 07 Saat 18.05.45 00A365Af

Kurucusu Kutsal Kaynak, akademinin kuruluşundan ve vizyonundan bahsederek, "2008 yılında özel tiyatro olarak kuruldu. Antalya’da ilk yerleşik özel tiyatro olma hedefiyle yola çıktık ve Muratpaşa Belediyesi'nin desteğiyle ilk oyunumuz Melih Cevdet Anday’ın İçerdekiler eserini sahneledik" dedi.

Tiyatrodan Sanat Akademisine

Kırmızı Kalem, 2010 yılında akademi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanarak geniş bir yelpazede sanat eğitimi vermeye başladı. Tiyatro, yaratıcı drama, bale, modern dans, resim ve müzik gibi alanlarda eğitim sunan akademi, Antalya’da sanatın merkezi haline geldi. Kaynak, "Her yıl amatör ekiplerimiz de oyunlar çıkarıyor. Geçen sene genç grubumuz Marti oyununu sahneledi" diye belirtti.

Whatsapp Görsel 2024 08 07 Saat 15.33.31 3Ab757Bd

Eğitimde Sanatın Gücü

Kırmızı Kalem, sanat eğitimiyle öne çıkıyor. Kaynak, "Sanat eğitimi sahnede alınır. Bu yüzden her yıl bir oyunu sahneliyoruz" dedi. Akademi, farklı yaş gruplarına yönelik tiyatro sınıfları sunuyor ve her yıl yeni projelerle sanatseverleri buluşturduğu ifade edildi.

Kırmızı Kalem'in Geleceği

Kırmızı Kalem Sanat Akademisi, gelecekte de sanatı yaygınlaştırma hedefiyle çalışmalarına devam edecek. Kaynak, "Her yıl iddialı projelerle sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğiz," dedi.

Whatsapp Görsel 2024 08 07 Saat 15.33.32 C76280Ce

Kaynak, geçen sene Cehov’ un Marti isimli genç bir grubun çıktığını belirterek, "Bir proje sınıfımız var. Seçmeyle aldığımız tiyatro sınıflarından bir üst sınıf oluşturuyoruz. Bu sınıf, kendi yazdıkları ve oluşturdukları projeleri sahneliyor. Geçen sene bu grup, Kılıç Yedilisi adlı bir gerilim oyunu yazdı ve sahneledi" dedi.

“6 AY BOYUNCA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR”

Gizem Sönmez'in yönettiği grup ise Cemal Reşit Rey ve Ahmet Reşit Rey’in eseri Lüküs Hayat müzikalini sahneledi. Amatör grupta devlet memuru, öğretmen, doktor, hostes gibi çeşitli mesleklerden insanlar yer aldı. Amatör grupları hakkında konuşan Kaynak, "Bu grup, Cemal Reşit Rey ve Ahmet Reşit Rey’in eserini kuralına uygun bir şekilde sahnelemek için 6 ay boyunca gece gündüz çalıştı" dedi.

Whatsapp Görsel 2024 08 07 Saat 15.24.23 B2C74Bde

Kırmızı Kalem'in, 10 yıldır devam eden Ayan Bayan Doğaçlama adında bir doğaçlama ekibi olduğunu belirten Kaynak, "Bu yıl 11. sezonuna girecek. Yeni sezonda farklı doğaçlama türleri deneyeceğiz" dedi. Ayrıca doğaçlama eğitimi alan öğrencilerin de yeni doğaçlama oyunları çıkaracağını belirtti.

“YENİ PROJELERLE SANAT SEVERLERİN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

Kaynak, Pınar Boyar'ın yazdığı, kendisinin yönettiği Kirli Kukla adlı tek kişilik kadın oyununun yeni sezonda sahneleneceğini söyledi. "Geçen sene sahnelediğimiz projelerin çoğuna devam edeceğiz ve yeni projelerle sanat severlerin karşısında olacağız" dedi.

Whatsapp Görsel 2024 08 07 Saat 15.33.32 424E4433

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Belen'de tır kazası

Hatay Belen'de tır kazası