Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Şadırvanı yuttular!

Şadırvanı yuttular!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Zerdalilik Yusuf Efendi Camii’ndeki Şehit Ali İhsan Kalmaz’ın ailesi tarafından yaptırılan şadırvan geçtiğimiz ay yıkılmış ve yenileneceği belirtilmişti. Şadırvanın yerine yapılan bina dikkat çekerken şehidin anısına yapılan şadırvandan ise eser yok

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şadırvanı yuttular!

1912’de Yusuf Efendi tarafından yaptırılan caminin, 1998’de yetersiz ve yıpranmış olması dolayısıyla yıkılıp 2002’de yeniden yaptırıldığı öğrenilirken, cami bahçesindeki yıkım ve çalışmalar tepki çekti. Cami inşaatı sürerken Şehit Ali İhsan Kalmaz’ın ailesi, oğullarının isminin yaşatılması için bağış yaparak caminin alanına şadırvan yapılmasını istemiş ve bu istek gerçekleşmişti. Şadırvan ve yan tarafında bulunan tuvaletin yıkılması sonrası Zerdalilik Yusuf Efendi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, Muratpaşa Müftülüğü’ne ruhsata aykırı yapılaşma, imar kirliliği suçlamasıyla başvuru yapmış başvuruda, yapıların ne amaçla ve kimin tarafından yıkıldığının bilinmediği aktarılmıştı.

yıkılan şehit şadırvanı

ŞEHİDİN ŞADIRVANI NEREDE?

Yeni yapıların yapımında yer alan yetkililer ise şadırvanın eskidiğini, daha kullanışlı bir şadırvan ve tuvalet yapılacağını dile getirmiş ve Muratpaşa Belediyesi’nden tadilat izni aldıklarını belirtmişlerdi. Proje taslağının ellerinde olmadığını söyleyen yetkililer, izinlerinin tam olduğunu herhangi bir problem olmadığını iddia etmişti ancak söylenen aksine şehidin anısına yapılan şadırvanın yerine inşaat halinde bir bina olduğu gözlemlendi. 

eski hali 1

CEPHANECİ ‘TAKİPTEYİM’ DEMİŞTİ

Muratpaşa Belediyesi eski Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, konunun takipçisi olduğunu belirtmiş, şadırvan yıkıldıktan sonraki ‘Şehit ailesinin yaptırdığı yıkılan şadırvanın ve tuvaletin yerine imamevi yaptırılacak’ diyerek durumu eleştirmişti. İnşaat halindeki yapının eve benzediği ve yarım bırakıldığı gözlemlendi. Cephaneci, bir süredir şehir dışında olduğunu bu yüzden de konuyu tam olarak takip edemeyeceğini belirterek, “Bu yapılan hem şehide hem de şehidin ailesine saygısızlıktır” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜKD 73 YAŞINDA

TÜKD 73 YAŞINDA