Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Polisimizin yüzü gülsün”

“Polisimizin yüzü gülsün”

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şube Başkanı emekli polis Hanifi Eker, polislerin fazla mesai ücretlerinin yetersiz olduğunu ve çevre illerde 12-36 çalışma sisteminin Antalya’da henüz uygulanmadığını belirti. Başkan Eker, “Teşkilatımızda çalışan polislerimizin yüzünün gülmesini istiyoruz”

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Polisimizin yüzü gülsün”

“Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler bizleri yasa boğdu” diyerek depremde 300 civarında polisin aileleri ile birlikte vefat ettiğini bildiren Başkan Hanifi Eker, “Polislerin fazla mesai ücreti çok cüzi bir miktarda kalıyor. Diğer devlet memurlarına göre polisin aldığı mesai ücreti çok düşük. Şu an devlete 30 yıl hizmet vermiş emekli başkomiser arkadaşımız 9 bin 500 TL maaş alıyor. Polisin 3600 ek gösterge konusunu daha önce dile getirdik ama 3600 ek gösterge tam anlamı ile verilmedi. 3000 ek göstergesi olan bir polise 600 ek puan verildi, bunun herhangi büyük bir getirisi de olmadı. Ortaokul ve lise mezunu olan polislere ise 1200 ek puan verildi ama bu pahalılıkta verilen ek göstergenin bir kıymeti kalmadı. Bugün bir emekli polis Antalya’da kirada oturamıyor. Antalya’da ki kira fiyatları kentin kanayan yarası. Hiçbir polis Antalya’ya gelmek istemiyor. 3 bin TL’lik bir evin kirası 15 bin TL oldu memurlar nasıl gelip nasıl yaşasınlar” dedi.

ANTALYA 12-36 SİSTEMİNE GEÇMEDİ

Başkan Eker, “Ben bu yaşanan ekonomik sıkıntıya denetimsizlik ve kontrolsüzlük diyorum. Devletin bu konu üzerine eğilmediğini görüyoruz. Fazla mesai ücreti polise hakkı ile ödenmiyor. Polis fazla çalışıyor bir de ek görev çıktığında akşam evinden kalkarak göreve gidiyor ama hak ettiği kazancı elde edemiyor. Polisin fazla mesai ücreti neredeyse yok. Sadece bordro üzerinde ‘Fazla mesai ücreti’ adı altında küçük bir miktar var. Fazla mesai polis için çok önemli çok kıymetli bir konu. Antalya haricindeki diğer iller 12-36 mesai çalışma sistemine geçti ama Antalya hala bu sisteme geçemedi” dedi. Başkan Eker, Emniyet Teşkilatı’nın 178’inci kuruluş yılı dönümü ilgili olarak ise “10 Nisan Polis teşkilatımızın bayramıdır. Teşkilat kurulduğundan bu yana şerefli şekilde görevini sürdürmektedir. Çok şerefli bir teşkilatta 27 yıl görev yaptım ve emekli oldum. Bu şerefli teşkilatımızda çalışan şerefli polislerimizin yüzünün gülmesini istiyoruz” dedi.hanifi eker

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiftçiye destek ödemesi bugün yapılacak

Çiftçiye destek ödemesi bugün yapılacak