Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Phaselis’i kurtarma mücadelesi devam ediyor

Phaselis’i kurtarma mücadelesi devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Phaselis’in Alacasu Koyu’nda başlayan ve Bostanlık Koyu’nda devam eden halk plajı projesine bölge sakinlerinin direnişi sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Phaselis’i kurtarma mücadelesi devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Phaselis Alacasu Koyu’nda başlattığı ve şimdi de Phaselis Bostanlık Koyu’nda yapmak istediği halk plajı projesinin inşaatı devam ediyor. 20 Nisan’a kadar projeyi bitirme emri alan bakanlık elemanlarının krokilerle binaların yerlerini tespit ettiği öğrenildi.  İki projenin de uygulandığı alanların, hem birinci derecede Arkeolojik SİT Alanı hem de Milli Park statüsünde olduğu biliniyor. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre; Phaselis Bostanlık Koyu için uzun vadeli bir çevre gelişim planını da düşünerek, küçük denilen plaj tesisi için yine Milli Park ve SİT sınırlarındaki ormanları aşarak çok kuvvetli bir elektrik alt yapısı getiriliyor.

Açılan davalar hala devam etse de henüz yürütmeyi durdurma kararı alınmadı. Alacasu Koyu’ndaki tesis bitmek üzere. Bostanlık Koyu’ndaki ise yeni başladı. Bölge halkının endişesi, Bostanlık Koyu’na yapılacak inşaatın doğal dokuya ve vahşi yaşama ne kadar zarar vereceği yönünde.

Phaselis’e Dokunma Platformu Gönüllülerinden Deniz Soyarslan konuya dair açıklamasında; “14 Nisan Cuma günü Bostanlık Koyu’nda bir çevre savunucusuna yedi jandarma çağırılmış, bakanlık elemanları gecekondu inşa edercesine ellerinde bir kroki ile binaların yerlerini tespit ediyorlar.  Bu gösteriyor ki Çevre yerleştirme ve aplikasyon projesi bile yapılmamış bu projenin. O zaman 30 Mart’ta Koruma Kurulu hangi projeye onay verdi?” ifadelerini kullandı.

Phaselis’e Dokunma Platformu, 16 Nisan Pazar günü bölgeyi savunmak adına tüm gönülleri saat 16.00’da Bostanlık Koyu’na çağırıyor.

CENGİZ SAVAŞERİ 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Kiralar yüksek diye kan mı dökülmesi lazım”

“Kiralar yüksek diye kan mı dökülmesi lazım”