Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber PEYZAJ MİMARLARI KATLİAMA GEÇİT VERMİYOR

PEYZAJ MİMARLARI KATLİAMA GEÇİT VERMİYOR

Phaselis’teki günübirlik tesis ve plaj projesine karşı Peyzaj Mimarları Odası'nın açtığı davanın kazanılmasının üzerine iş makineleri doğayı katletmeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PEYZAJ MİMARLARI KATLİAMA GEÇİT VERMİYOR

Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek “Antalya hepimizin. Geri dönüşü olmayan yapılaşmalara izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz sürecek. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Phaselis Antik Kenti'nde yer alan 1. derece arkeolojik sit alanı olan Olimpos Beydağları Milli Parkı'nda "Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenleme" projesi için ağır iş makineleri kullanmasıyla ilgili Peyzaj Mimarları Odası tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. Antalya 3. İdare Mahkemesi, Peyzaj Mimarları Odası tarafından açılan davayı ele aldı ve "yapım işinin uygulanması durumunda telafisi zor veya imkansız zararlara yol açabileceği" gerekçesiyle keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Kazanılan davanın üzerine iş makineleri çalışmaya devam edince Peyzaj Mimarları Odası mücadeleyi sürdüreceğini dile getirerek suç duyurusunda bulundu. 
Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan konu ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada suç duyurusundan bulunduklarını dile getirerek şunları söyledi: “ TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak Antalya  Kemer  Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü' nün Antalya Kemer ilçesi Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi kapsamında yapımı planlanan projelerin Koruma Yüksek Kurulunca belirlenen ilke kararlarına uygun olduğuna dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 13/10/2022 tarih ve 14634 sayılı kararının hukuka aykırı olduğu için iptali ile yürütmenin durdurulması için dava açılmıştır. 

Ekran Resmi 2023-04-28 17.11.50

48998_ghasalesi-betonarme
Açılan dava neticesinde, Antalya  Kemer "Phaselis Antik Kenti Oren Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşine" ait 30.01.2023 tarihinde onaylanan 2022/1512795 ihale kayıt numaralı ve 3438225 sayılı ihale kararının bulunması ve yapım işinin uygulanması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması sebebiyle T.C. Antalya 3. idare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Phaselis Antik Kenti Ören Yeri'nde söz konusu yapım işine ilişkin yürütmenin durdurulması kararına ve sahadaki uyarılara rağmen ilgili şirket tarafından kazı çalışması yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu nedenle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 65. maddesi uyarınca kültür ve tabiat varlıklarına zarar verme suçundan dolayı TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak suç duyurusunda bulunduğumuzu tüm üyelerimize ve kamuoyuna bildiririz.” 

BUSE YEŞİL 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşinci kattan şüpheli şekilde düşüp hayatını kaybetmişti, sevgilisinin müebbet hapsi istendi

Beşinci kattan şüpheli şekilde düşüp hayatını kaybetmişti, sevgilisinin müebbet hapsi istendi