Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Öncelik gençler, Suriyeliler değil”

“Öncelik gençler, Suriyeliler değil”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, (TESK) Avrupa Birliği fonu ile “Türkiye’de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Yoluyla Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların İstihdama Erişimlerinin Kolaylaştırılması Programı” düzenliyor. Konuyu değerlendiren Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, “Suriyelilere Türkiye’de meslek edindirme Türk Milleti’nin veya devletin görevi değil” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Öncelik gençler, Suriyeliler değil”

Türk gençlerinin büyük bir ekonomik problem içerisinde olduğunu belirten Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, “Türk gençleri işsiz ve umutsuz iktidarda Suriyelilere nasıl istihdam sağlarız, nasıl meslek edindiririz diye düşünüyor. Türk gençleri de bunun farkında. 7 milyona yakın ilk kez oy kullanacak genç seçmenimiz var. Bu gençlerin de yüzde 40 seviyelerinde Zafer Partisi’ne yönelimi var bu gençler ailelerini de etkiliyor. Siyasette de bir iklim değişikliği var bu da gençlerden geliyor” diye konuştu.

yaşar kökçee

“SURİYELİLERİN ENTEGRESİ İÇİN ADIM ATILDI”

Zihniyetin değişmediğini belirten Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, “Suriyeli mültecilerin eğitim aldığı programa Türk gençleri de katılıyor demek bu işi masumlaştırmak için bir kılıftır. Bu program daha çok Suriyeliler için yapılıyor. Suriyelilere Türkiye’de meslek edindirme Türk Milleti’nin veya devletin görevi değil. İktidar da muhalefet de seçimlerde tepki almamak için ‘Biz de mültecileri göndereceğiz’ diyorlar ama arka tarafta entegrasyonu organize ediyorlar. Suriyelilerin entegresi için büyük adımlar atılıyor bu program da onlardan biri” ifadelerini kullandı.

“O KAYNAK ÇOCUKLARA VERİLSİN”

Suriyelileri memleketlerine göndereceklerini belirten Başkan Yaşar Kökçe, Türkiye’de işsizliğin büyük bir sorun olduğunu söyledi. Başkan Kökçe, “Her yere üniversite açarak çocuklarımızı 4 yıl boyunca üniversitelerde tutarak işsizliği kamufle ettiler. Üniversite programlarındaki kontenjanların arttırılması işsizliği kamufle etmek ve kırsal alanı boşaltmaya yöneliktir. Çocuklarımızı ileride mesleğini yapamayacağını, iş bulamayacağını bile bile okullara soktular. Bu ülkenin geleceği ile oynayan bir projedir. Çocuklarımıza 1 öğün yemek versek daha iyi değil mi? Suriyeli mültecilere harcanan bu kaynak okullarda aç derse giren çocuklarımıza verilmeli” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“5 Aralık bayram olsun”

“5 Aralık bayram olsun”