Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Önce yangın şimdi ocak!

Önce yangın şimdi ocak!

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Antalya’da Gündoğmuş İlçesi’nde bu kez de maden ocağı tehdidi yaşanıyor. Merkez ve üç mahallede sayısı 30’u geçtiği iddia edilen ocak ruhsatı başvurularına karşı bugün bölgede köylü ayağa kalkacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Önce yangın  şimdi ocak!

KÖYLÜ AYAĞA KALKTI

Yangında orman varlığı büyük oranda zarar gören Gündoğmuş’ta bu kez merkez, Karadere, Senir ve Kozağacı Mahallelerini içini alan bölge tehdit altında. Ankara’dan gelen haberlere göre Sedir ağaçları, su kaynakları, Sit alanları olan bölgede 30’un üzerinde maden ve taş ocağı arama ruhsatı başvurusu yapıldı. Gündoğmuş Köprülü Muhtarı Ayhan Yılmaz, muhtarla adına saat 12.00’de basın açıklaması yapacak.

SEDİR Mİ OCAK MI?

SİT Alanları, su kaynakları, insan sağlığı ve çevre üzerinde telafisi mümkün olmayan hasarlara neden olması muhtemel maden ve taş ocağına karşı Antalya’dan çok sayıda sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi bugün köylünün yanında olacak. Köprülü Muhtarı Ayhan Yılmaz, herkesi doğayı savunmaya davet ederken, yatırıma karşı olmadıklarını ama Sedir ormanlarını ocaklara feda edemeyeceklerini bildirdi.

Songül BAŞKAYA

102527-16107e51d71cfb

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“EŞİT VE ÖZGÜR BİR HAYAT İÇİN AYAKTAYIZ!”

“EŞİT VE ÖZGÜR BİR HAYAT İÇİN AYAKTAYIZ!”