Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Melbourne’de Savaş Karşıtı Gösterilerde Polisle Çatışma

Melbourne’de Savaş Karşıtı Gösterilerde Polisle Çatışma

Melbourne’de savaş karşıtı protesto şiddetle sonuçlandı. Göstericiler ve polis arasında çatışmalar yaşandı, onlarca kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Melbourne’de Savaş Karşıtı Gösterilerde Polisle Çatışma
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen savaş karşıtı gösteri, polisin müdahalesiyle büyüyen bir çatışmaya dönüştü.

Kara Kuvvetleri Savunma Fuarı'nı hedef alan protestocular, etkinliğin düzenlendiği alanın çevresinde toplanarak, hükümetin İsrail'e silah satışını kınadı ve Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.

Polisin iddiaları: Taş, gübre ve asitli saldırılar

Victoria polisi, göstericilerin polis memurlarına yönelik taş, gübre ve asit dolu şişeler ile saldırdığını öne sürdü. Polis, saldırgan grupları dağıtmak için ses bombaları ve tahriş edici spreyler kullandı. Protestocular ise polisin sert müdahalede bulunduğunu ve aşırı güç kullandığını iddia etti.

Başbakan Albanese: "Protesto barışçıl olmalı"

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, olayların ardından yaptığı açıklamada, her Avustralyalı’nın protesto etme hakkına sahip olduğunu ancak bu hakkın barışçıl bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. Albanese, gösterilerdeki şiddeti kınadığını belirtti.

Polisten yaralanma ve tutuklama açıklaması

Victoria Polis Şefi Komiser Shane Patton, olaylarda 24 polisin yaralandığını ve tedavi altına alındığını açıkladı. 33 kişi, polise saldırı, polisi engelleme ve kundaklama gibi çeşitli suçlardan gözaltına alındı.

Alışveriş merkezi kapatıldı

Gösteriler nedeniyle protesto alanına yakın bir alışveriş merkezi, ziyaretçilerin polisle göstericiler arasındaki kaosun ortasında kalabileceği endişesiyle kapılarını kapattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kenya’da Havalimanında Grev: Yüzlerce Yolcu Mahsur Kaldı

Kenya’da Havalimanında Grev: Yüzlerce Yolcu Mahsur Kaldı