Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Mehmet Cengiz Antalya'da kıyıma hazırlanıyor

Mehmet Cengiz Antalya'da kıyıma hazırlanıyor

Mehmet Cengiz’in şirketlerinden Eti Alüminyum AŞ’ye ait olan Antalya’nın Akseki ilçesinde bulunan boksit ocağının kapasite artışı ile ilgili proje hazırlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Cengiz Antalya'da kıyıma hazırlanıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Daha önce "Milletin a.... koyacağız" diyen, son olarak “Biraz k.çını kaldırsınlar” diye küfür eden Mehmet Cengiz, Antalya’da kıyıma hazırlanıyor

Mehmet Cengiz’e ait olan Cengiz Holding’e bağlı şirketlerden Eti Alüminyum AŞ’ye ait olan Antalya’nın Akseki ilçesinde bulunan boksit ocağının kapasite artışı ile ilgili hazırlanan proje için 10 Eylül 2024 Salı günü halkı bilgilendirme toplantısı yapılacak. Yıllardır faaliyette olmayan boksit ocağının kapasite artışı sonrasında faaliyete geçeceği belirtilirken yöre halkı yapılması planlanan toplantı sonrası konuya nasıl yaklaşacağına karar verecek.

ÇED TOPLANTISI 10 EYLÜL'DE

Eti Alüminyum A.Ş. tarafından Antalya’nın Akseki İlçesi, Değirmenlik Mahallesi’nde bulunan boksit ocağının kapasite artışı için hazırlanan projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı 10 Eylül 2024 günü yapılacak. Savra İnşaat Makine Mühendislik Çevre Danışmanlık şirketinin hazırladığı ÇED raporu doğrultusunda yapılacak olan halkı bilgilendirme toplantısı Değirmenlik Mahallesi Muhtarlığı altında saat 12.00’de gerçekleşecek.

GEÇMİŞTE HALK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yıllar önce alanın boksit ocağı olarak izin aldığı ama faaliyete geçmediği belirtilirken, kuruluş aşamasında yöre halkının tepki gösterdiği bilgisine ulaşıldı. Halk bilgilendirme toplantısını bekleyen yöre halkının, yapılması planlanan toplantı sonrası konuya nasıl yaklaşacağına karar vermesi beklenirken Akseki Değirmenlik Mahallesi Muhtarı Oğuzhan Özen alanın geçmişini Akdeniz Gerçek’e şu şekilde anlattı:
“Daha önce halk buna tepki göstermişti. Şu an boksit ocağında faaliyet yok. Kapasite arttırılması sonrası 1-2 yıl içerisinde faaliyete geçeceği belirtildi. Onlarca yıldır bir faaliyet yok. Kapasite artışı yapıldıktan sonra faaliyete başlayacaklarını anlıyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Canva Kullanıcılarına Büyük Sürpriz: Yıllık Abonelik Ücreti Artıyor

Canva Kullanıcılarına Büyük Sürpriz: Yıllık Abonelik Ücreti Artıyor