Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Mavi Sular Kirliliğe Teslim Olmayacak

Mavi Sular Kirliliğe Teslim Olmayacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlattığı 'Kıyılar Halkındır' projesi Antalyalı denizcilerden takdir topladı. Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, projenin mavi suların temiz kalması için önemli bir adım olduğunu belirterek, mapa ve tonoz sistemi ile kirliliğin önüne geçileceğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mavi Sular Kirliliğe Teslim Olmayacak
MUHABİR: Arda KIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın çalışması olan 'Kıyılar Halkındır' projesi için pilot bölge Göcek seçilmişti. Proje kapsamında, yurttaşın denize ulaşmasını engelleyen tüm yapıların yıkılması ve teknelerin denizi kirletmesi ile bağdaşan ve mavi sulara zarar veren uzun süreli demirlemenin önüne geçileceği ifade edildi. Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, mapa-tonoz sistemi ile sualtında olan deniz hayatının korunacağını ifade etti.

Konyaaltı Sahili’nde Çalışmalar Sürüyor (14)

PİLOT BÖLGE GÖCEK SEÇİLDİ

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü yaptığı açıklamada, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'Kıyılar Halkındır' diye bir kampanya başlattı. Aslında tema güzel ve ilk bakışta çok yerinde görünüyor. Pilot bölge seçilen Göcek'ten başlayarak tüm koylarda doğayı korumak için mapa ve tonoz sistemi kurulacağı ve bu sistemi işletecek şirketlerin ihale ile belirleneceği açıklanıyor. Deniz ve kıyı imkânlarının ihale koşulları ve ücretlendirmede nasıl bir sistem düşünüldüğü ise henüz bilinmiyor" ifadelerine yer verdi. Kıyıların işletmesinin ise kamu şirketi olan MUÇEV'e verileceği ifade ediliyor.

Whatsapp Image 2024 06 04 At 16.06.52

"DENİZE ULAŞMADA ENGELLER KALKACAK"

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan İzzet Ünlü, "Kıyılar Halkındır güzel bir slogan. Kıyı Kanunu'ndaki 'Kıyıda 50 metre mesafede denize ulaşıma hiçbir engel olamaz' yasasına işaret ediyor. Bu kampanyayla, teknelere, yatlara yeni bir düzenleme getirileceği, 'İstediğin yere demir at, tüm yaz tatil yap' rahatlığının biteceği ilan ediliyor. Oksijen üreten, yaşam koşulları yaratan deniz çayırlarını demirlemelerden; ağaçları kıç bağlama sevdasından koruyacak tonoz-mapa sistemi kurulacağını, bunun bedelini de bu sistemi kullananların ödeyeceği ifade ediliyor" diyerek sualtında kalan deniz hayatının korunacağını ve denizden alınacak verimin en üst düzeye çıkacağını ileri sürdü.

"ELMAS KOYLARDA DÜZENSİZLİK VAR"

Başkan Ünlü, "Mavi yolculuğun elmas değerindeki koylarında büyük bir başıbozukluk, düzensizlik var. Nasıl yapalım da denizdeki bu anarşiyi kontrol altına alalım? Yeni nesil bazı denizciler, yasadışı olmasına rağmen bir koyda 2-3 ay hareketsiz demirli kalarak büyük bir kirlilik yaratıyorlar. Hangi koşullarda bu proje tatilcisiyle, denizcisiyle, çevre koruma gönüllüsüyle, yerel halkıyla tüm Türkiye'nin projesi olur, konusunu açıklığa kavuşturabilir miyiz? Güzel bir proje ve gelişmeleri izleyelim" diyerek projenin olumlu etkisinin uzun vadede alınacağını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da otomobil alev topuna döndü

Muğla'da otomobil alev topuna döndü