Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Koruma statüsü kaldırılan falezlerde Red Bull Cliff Diving etkinliği

Koruma statüsü kaldırılan falezlerde Red Bull Cliff Diving etkinliği

Antalya’nın falezlerin koruma statüsü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile değiştirilmişti. O alanda Red Bull Cliff Diving etkinliği yapılacağı resmen duyuruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Koruma statüsü kaldırılan falezlerde Red Bull Cliff Diving etkinliği
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Antalya’nın simgesi haline gelen Konyaaltı falezleri, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma statüsünde değişikliğe uğramıştı. Piri Reis Caddesi'nin batısında kalan ve Antalya'nın ikonik yapılarından Konyaaltı Varyantı'nı da kapsayan falez hattı, ¨Kesin Korunacak Hassas Alan” tanımından çıkarıldı.

Akdeniz Gerçek Yazmıştı, O İddia Gerçek Oldu

Akdeniz Gerçek, bu koruma kararının Red Bull etkinliği öncesinde alınmasının manidarlığına değinmişti. Etkinlik çerçevesinde falezlere bir platform ve tramplen inşa edileceği, ayrıca karadan ve denizden izlenebilmesi için tribünler ile gemi organizasyonlarının düzenleneceği duyuruldu. 28-29 Eylül tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan Red Bull Cliff Diving etkinliği koruma statüsü kaldırılan bir alanda gerçekleştirilecek.

"Antalyalı Uyan Artık" Sloganı İle Tepki geldi

Falezlerin koruma statüsünden çıkarılmasına yönelik tepkiler sadece çevreci gruplarla sınırlı kalmadı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Antalya Belediye Başkanlığı yapan Selahattin Tonguç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Antalyalı uyan artık!” diyerek, kararın halk tarafından sorgulanması gerektiğine dikkat çekti. Bu tür kararların alınırken halkın ve yerel yönetimlerin görüşlerinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini savunan çevre gönüllüleri, falezlerin korunması için imza kampanyaları başlattı.

Red Bull Cliff Diving etkinliği nerede ve saat kaçta?

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden etkinlik hakkında bilgi verdi. Paylaşılan duyuruda, “Redbull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya'da! Dünyaca ünlü uçurum dalışçılarının, nefes kesen mücadelelerini izlemek için Konyaaltı Plajı ve Atatürk Parkı'na davetlisiniz” ifadelerini kullandı.

Antalya'da gerçekleştirilecek olan Red Bull Cliff Diving etkinliği, 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde saat 15:00'de başlayacak. Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek.

TÜRK SPORCU KIVANÇ GÜR Antalya'da Uçurum Dalışında

Yunanistan, ABD, İtalya, İrlanda, Norveç ve Kanada’nın ardından, Antalya'da devam eden Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 2024 sezonunun büyük finali 10 Kasım 2024'te Avustralya'nın Sidney kentinde gerçekleştirilecek. Dünyanın en yetenekli uçurum dalışçıları, Antalya’nın ünlü falezlerinde şampiyonluk için kıyasıya bir mücadele verecek.

Etkinlik, 24 sporcu tarafından 22-27 metre yüksekten, saatte 85 km hızla ve üç saniyelik etkileyici dalışlarla gerçekleşecek. Yarışmada 12 kadın ve 12 erkek sporcu, uluslararası jüri üyelerinin dikkatini çekerek puan toplayacak. Türkiye’nin Antalya etabında, Türk sporcu Kıvanç Gür de yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elon Musk’ın Satın Aldığı X’te Şeffaflık Raporu Yayınlandı

Elon Musk’ın Satın Aldığı X’te Şeffaflık Raporu Yayınlandı