Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “İnsanlar hayatını bagaja sığdırıyor”

“İnsanlar hayatını bagaja sığdırıyor”

Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden bölge halkının göç ettiğini belirtti. Başkan Kökçe, “Son yaşanan Hatay depremi sonrası bölgeden yoğun bir ayrılış oldu. İnsanlar hayatının tüm birikimlerini bir arabanın bagajına koyarak yeni bir hayat kurmak için memleketlerinden ayrılıyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İnsanlar hayatını bagaja sığdırıyor”

Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Yaşar Kökçe, üzgün olduğunu belirterek, “Depremde ilk 2 gün kendine haline bırakılma vardı. 10’uncu ve 11’inci günde bile canlı insanların enkazdan kurtarıldığını düşünürsek kritik olan iki günde müdahale edilseydi ne kadar fazla insan vatandaşımız kurtarılırdı bunun hesabını yapmak lazım. İşin acı tarafı bu. Halkın psikolojik durumu da çok kötü. Depremden herkes etkilendi. İlk gün TSK’nın bölgeye girmesi gerekiyordu. Bunu yapmakta çok geç kalındı. Hükümet ve devlet yardımlarının büyük çoğunluğu tarikat ve cemaat mensupları tarafından dağıtılıyor. Bu iş tarikatlara taşeron olarak verilmiş durumda. Tarikatlarda kimlere yardım edeceklerini seçerek belirliyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÇOK KONUŞTUK AMA UNUTTUK”

Hatay ve ilçelerinde inceleme yaptıklarını belirten Başkan Yaşar Kökçe, yağma konusu ile ilgili, “Yağma konusu perdelenmeye çalışıldı. Yağma yapanların hepsi Suriyeli demek doğru olmaz, Gölcük depreminde de bizim insanımızın yağma yaptığını gördük ama yoğunluk olarak yağma yapanlar Suriyeliler. Kaos ortamlarına alışık olduklarından ve kaybedecek bir şeyi olmadıkları için çekinmeyerek yağmaya karışabiliyorlar. Suriyeliler hemen bir araya gelebiliyorlar çünkü yerleşik bir durumları yok. Deprem bölgesinde olmayanlar birbirlerine haber vererek yardımlardan kolayca yararlanabiliyorlar. Bölge halkı artık göç etmeye başladı. Son yaşanan Hatay depremi sonrası bölgeden yoğun bir ayrılış oldu. İnsanlar hayatının tüm birikimlerini bir arabanın bagajına koyarak yeni bir hayat kurmak için memleketlerinden ayrılıyor. Antalya’nın konut durumunun vahimliğini herkes biliyor. Depremzedeler Antalya’ya gelmekten de çekiniyor. Antalya’da konut problemini deprem öncesinde de dile getirmiştik. Şimdi keşke Antalya’da konut sorunu olmasaydı da daha fazla yardım edebilseydik.  Biz Gölcük depreminden sonra çok konuştuk ama her şeyi bir anda unuttuk, umarım buradan ders çıkarırız” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremzededen ilaç fiyat farkı alınmasın

Depremzededen ilaç fiyat farkı alınmasın