Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ‘Gecekondu okul’ yargıya taşınıyor

‘Gecekondu okul’ yargıya taşınıyor

Antalya’da okul bahçelerine kaçak yapıldığı iddia edilen prefabrik anaokullarında altyapı çalışmaları sürerken, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, hukuk dışı bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, hukuki müdahalenin yapılacağını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Gecekondu okul’  yargıya taşınıyor

Avrupa Birliği'nin aday ülkelere sağladığı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile finanse edilerek yapılması planlanan prefabrik anaokulu projeleri Antalya’da Muratpaşa ilçesinde devam ediyor.  Çağlayan Anadolu Lisesi’nde başlayan çalışmalar tepkiler sonucu dururken, Şehit Gültekin Kubilay Atik İlkokulu bahçesine prefabrik anaokulu yerleştirildi. Döşemealtı’nda Yeniköy Ortaokulu bahçesinde yapımına başlanan prefabrik anaokulu sebebiyle okulda geçici olarak ikili eğitime geçildiği öğrenilmişti. Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine yerleştirilen konteynır anaokulunun altyapı çalışmalarına başlandığı gözlemlendi. Bölünmeyen okul bahçesinde öğrencilerin geçiş alanları çalışma alanı içerisinde kaldı.

MÜLTECİ KAMPI GİBİ

Eğitimcilerin, velilerin, öğrencilerin, sendikaların ve siyasi partilerin tepkisini çeken prefabrik anaokullarının yapımı sürerken, okulların bahçesine yerleştirilen prefabrik anaokulları mülteci kamplarına konulan konteynırlara benzerliği ile dikkat çekiyor. “Suriye sınırına mülteci ve sığınmacıların insani yaşamını devam ettirmesini sağlamak için yerleştirilen konteynırlardan okul olur mu?” sorusuna yetkililerden cevap alınamıyor.

MÜDÜR ARSA YOK DİYOR!

DSC_0458-1

Haberimizin ardından “Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesindeki kaçak anaokulu kaldırılsın” diyen ama çalışmaları tamamlanmak üzere olan okul için bir gazeteye demeç veren Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, “Tuhaf bir ikilik çıktı. Muratpaşa Anadolu Lisesi’ndeki çocukların velileri, ‘Bizim çocuklarımız nerede oynayacak?’ dedi. Anaokulu öğrencileri velilerinden de, ‘Bizim çocuklar nerede okuyacak’ dedi, tartışma çıktı. Bu çocukları biz nereye göndereceğiz? Bana yer göstersinler. Okulu oraya yapayım” ifadelerini kullanarak okul yapımı için bağımsız alan sıkıntısı olduğundan yakındı.

“HUKUK DIŞI BİR DURUM”

Konunun takipçisi olduklarını ve avukatları ile görüştüklerini aktaran Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise “Tamamen hukuk dışı bir durumla karşı karşıyayız. Bu durumun eğitim pedagojisiyle izah edilebilir bir yanı yok ama aynı zamanda da kaçak yapılmış gözüküyor. Avukatımızla görüşeceğiz ve yol planını çizeceğiz. Pedagojiyi yok sayarak, okul bahçelerini ortadan kaldırarak, okullaşma anlayışı olması söz konusu değil. Hukuki müdahalemizi yapacağız. Okullaşma sorunu merkezi idare ile yerel idarenin ortaklaşa çözeceği bir sorundur. Her şeyin nizama uygun olarak yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Falçatayla yaralamaya 25 yıl

Falçatayla yaralamaya 25 yıl