Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Finike’ye güven geldi

Finike’ye güven geldi

Üç dönem belediye meclis üyeliği, iki dönem il genel meclis üyeliği ve 2019’da belediye başkanı. Finike’ye 25 yıl meclislerde hizmet eden Mustafa Geyikçi ile Belediye Başkanlığı sürecini konuştuk. Başkan Geyikçi, Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılan yatırımları ve yapılacakları gazetemize aktarırken, “Yurttaşın belediyeyi güveni geldi” dedi

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Finike’ye güven geldi

Antalya’nın portakalıyla Dünya’ya adını duyurmuş güzel ilçesi Finike’nin Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ile Finike’yi konuştuk. Daha yapacak çok iş olduğunu söyleyerek gelecek dönem için adaylık işareti veren Başkan Geyikçi, Başkanlığı döneminde yurttaşın belediyeye güveninin geldiğini kaydederek, zor dönemleri yurttaşla birlikte aştıklarını kaydetti. İşte Başkan Geyikçi ile Finike sohbetimiz...

Hoş geldiniz Başkanım. 2019 yerel seçimleri ile daha önce zaten kendi ilçeniz olan ve hem il genel meclis üyesi olarak hem belediye meclis üyesi olarak görev yaptığınız bir ilçede belediye başkanı olarak oraya hizmet etme onuruna sahip oldunuz. Ülkenin içinden geçtiği zor koşullar içerisinde pek çok projenizi hayata geçirdiğinizi biliyoruz. Özellikle altyapı yatırımları da kanalizasyon projesi olmak üzere yıllardır bekleyen projeler bu dönemde hayata geçiyor. Biraz bize Finike’nin yıllardır kanayan yaraları olan hangi sorunlara el attığınızı ve bununla ilgili çözüme dönük hizmetler yaptığınızı anlatıp daha sonra da yapmak isteyip çeşitli nedenlerle yapamadığınız ama hayalinizde olan projelerden bahseder misiniz?

DSC_0132

Teşekkürler Songül Hanım. 25 yıl boyunca Finike’yi temsil ettim. 15 yıl boyunca belediye meclis üyesi olarak Finike’ye hizmet verdim. Son 2019 seçiminde de halkımızın teveccühü ile seçildik. Çeşitli zorluklar altında seçildik. O zaman da bütçemizi 42-43 milyon Lira civarında açıklamıştık. 60 milyon TL’yi yakın bir borçla devraldık. Avukatlar icra takibine geldi. Eksi bakiyeyi gördük. İcra takibine gelinince mecburen avukatlarla konuştuk. Gelen vatandaşın tebrikleri bizi bir anda belediyede şaşkına çevirdi. Belediyemizin internet belediyeciliği yoktu onu getirdik. Belediyenin hesaplarını topladık. Çünkü 5 belediye birleşmiş 1 belediye haline gelmiş bütünleşmesi gerekiyordu. Onun için uğraştık. Maaşları biraz geç ödedik ama ödedik. Hatta gazete manşetlerine de çıktı. En büyük hayalim 300 parsel ismindeki parselin borcu, Milli Emlak ile anlaşma yapılırken, iki taksit üst üste ödenmezse tek taraflı fesih hakkı vardı. Mayıs ayı taksit zamanı geldi, para yok. Borçlar icra takibinde, maaşlar ödenmemiş bir anda tıkanmaya doğru gidiyorduk. O zaman ki meclisteki arkadaşlarımızın da yardımıyla 2.5 milyon TL borçlanma yetkisi aldık. Bankalardan borç aramaya başladık ama hiçbir banka kredi vermez oldu en sonunda TEB Bankası’ndan 1.5 Milyon TL borç aldık ve bunu ödedik. Temmuz Ayı geldiği zamanda 300 parselin tamamının borcunu kapattık. Devletin şehri vardı ve o şerh kalktı.  O şerh kalktıktan son inşaat patlaması başladı. Şerh kalkınca müteahhitlere güven geldi, vatandaş müteahhitlere güvendi. Öyle olunca da belediye rahatladı. Mayıs ayı bizim emlak vergisi toplama ayımız. O aylarda belediyeye geldim çok sıra vardı. Vatandaşın birisi çıkıp bana, ‘Başkanım biz bu borcumuzu bilerek yatırmadık bu faizi de bilerek yedik şimdi gönül rahatlığıyla borcumuzu ve faizimizi yatırıyoruz’ dedi. ‘Teşekkür ederiz’ dedik ve o ay 10 milyon TL bir para topladık. Bu para belediyeyi rahatlattı borçlarımızı ödedik. Maaşlarımızı ödedik. Bundan sonra da herhangi bir borç ödememe durumu olmadı. Belediyeye güven geldi vatandaş belediyeye güvenmeye başladı. Güvendikçe biz de işler yaptırmaya başladık. Vatandaşlarımız belediyeye olan borçlarını bilmiyorlardı. Herkesin kimlik ve telefon numarasını bulduk tek kayıt haline getirdik.

f0db1b1f-dbe6-4e0d-9b6f-6e6f4ec59c8d

Bunlar yok muydu Başkanım Finike Belediyesi’nde?

Bunlar yoktu. Hepsi ayrı ayrıydı. Biz tek halde birleştirerek vatandaşı bilgilendirdik. Vatandaşın ne kadar borcu var, nerede olduğunu söyledik. Sağ olsunlar getirdiler yatırdılar borçlarını. Projemiz liman içinde başladı. Marinanın içerisinde eskiden gazinolar vardı. Osman Başkan zamanında kiraları fesh edilmiş, biz de kapattık. Orayı yıkarak bir park haline getirdik. Vatandaşımızın hizmetine açtık. Çocuklarımızın eğleneceği bir macera parkı yaptık. Işıklandırdık ve alanı 15-20 yıl önceki haline geri dönüştürerek vatandaşın hizmetine açtık. En büyük kanayan yaramızda altyapıydı, sağ olsun Muhittin Başkan’la da konuştuğumuzda ‘Kaynak bulunduğumda halledeceğim’ dedi. Muhittin Başkan bir kaynak buldu ve ihalemize çıktık, başladı ve yüzde 40’ı yapılmış vaziyette 2023’ün sonunda da bu işi bitirmiş olacağız. ‘Bizim meydanımız’ yok dedik. ‘Bakırkent meydanı çamur halinde bizim yapma imkanımız yok’ dedik. Bütçemiz sınırlı. Projesini biz yaptırmıştık onlar da revize ederek yaptılar.

Proje de çok olaylı olmuştu Başkanım.

Orada bir mescit var. Mescit ayırdık. Sorun yok orası yeşil alan kalacak. Diğer taraftan kapanan beldelerimize ve köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Köyden mahalleye dönüş yaptık. Onların yollarını sokaklarını yapıyoruz. Sahilkent Meydanı’nı yeniden düzenliyoruz. Hasyurt’ta yıkılan halin yerine park meydan ve Pazar yeri yapmak istiyoruz bunu için Milli Emlak’tan 2021 yılından beri yazımıza cevap gelmedi onu bekliyoruz. Yeşilyurt’umuza düzenleme yapmak istiyoruz. Büyükşehir ile beraber yapmamız gerek. Çünkü onun yolu üzerinde sorumluluğu üzerinde ortaklaşa proje ile bunu yapmak istiyoruz. Kapanan beldelerimiz bizden hizmet bekliyor. Herkes benim beldeme, benim mahalleme ne yaptın diye soruyor. Biz de daha çok onlara önem vermeye başladık. Büyük proje olarak da altyapı ve meydan düzenlemesi yapıyoruz.

finike-marina4-850x570

Bütçe sıkıntısı yaşanıyor mu Başkanım? Özellikle son enflasyon artışları ile birlikte sıkıntı yaşanıyor mu?

Tabi tabi biz belediyeyi devraldıktan sonra bu işi döndürebildik ama akaryakıtın 4-5 kat artması, asgari ücret zammı, birden bire 1 milyon Lira maaş ödemesi 3.5 milyon Lira’ya çıktı. Gelir artmıyor. Enflasyon artıyor. Gider artıyor. Açık büyüyor. Gerçeği görmek gerekiyor. İnşaat malzemeleri fırladı. Yapamadığım bir şey varsa seçime daha var bir taşocağı projesi var. Meydan projesi, Atatürk Parkı, güzel bir marina yapmak istiyoruz. Şehirle iç içe olan bir marinamız var. İki tane deremiz var, buraya yürüyüş alanı yapmak istiyoruz. Sahili düzenlemek.

Sahilin sözleşmesi bitti başkanım. O ne durumda?

Milli Emlak’tan istedik hem Büyükşehir hem biz istedik şu an bekliyoruz.

2024’te aday olacak mısınız?

Tekrar adayız.

Başarılar.

 

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ PARTİ’Lİ KADINLAR KONUŞACAK

İYİ PARTİ’Lİ KADINLAR KONUŞACAK