Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber EŞİK’ten Tepki: Töreniz Batsın

EŞİK’ten Tepki: Töreniz Batsın

EŞİK Platformu, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesine konulan duvağı sert bir dille eleştirdi. Platform, ataerkil zihniyeti ve toplumsal normları hedef aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EŞİK’ten Tepki: Töreniz Batsın
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Eşitlik için Kadın (EŞİK) Platformu, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesinde tabutuna konulan gelinlik ve duvağı sert bir dille eleştirdi.

Platform, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ataerkil zihniyeti ve toplumsal normları hedef alarak, Narin’in tabutuna bırakılan gelinlik örtüyü kınadı.

“Ataerkil zihniyet, gelenekleriniz batsın”

EŞİK Platformu’nun açıklamasında, “8 yaşındaki kız çocuklarını, geleceğin öğretmeni, doktoru, polisi olarak görmeyip sadece gelin olarak gören Ataerkil zihniyet, küçük Narin'in tabutunun üstüne gelinlik örtü! Karanlık çağ dışı zihniyetiniz, gelenekleriniz, töreleriniz batsın” ifadelerine yer verildi.

Şair Nevzat Çelik: Bu bir cinnet hali!

Şair Nevzat Çelik, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesinde tabutuna konulan gelinlik ve duvak hakkında sosyal medyada dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çelik, cenaze töreninde yaşananları ve toplumsal normları eleştirerek, bu durumu “cinnet hali” olarak nitelendirdi. Çelik: “Bugün okullar açıldı. Narin Güran ‘yok’ yazıldı. Kitabıyla okula gidemeyen 8 yaşındaki Narin’in tabutuna kitap, önlük koymak yerine gelinlik giydirildi. Bu bir cinnet hali!” ifadelerini kullandı' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Minik Narin'in öl*mü Antalya'yı sarstı: Çocukları koruyamıyorsunuz

Minik Narin'in öl*mü Antalya'yı sarstı: Çocukları koruyamıyorsunuz