Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Döşemealtı'nda Tehlikeli Tadilat Yeniden Gündemde! Park Alanı Konut Alanına Dönüştürülmek İsteniyor

Döşemealtı'nda Tehlikeli Tadilat Yeniden Gündemde! Park Alanı Konut Alanına Dönüştürülmek İsteniyor

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde enerji nakil hattındaki yapı yasaklı alanda yapılmak istenen konut alanı tadilatı Akdeniz Gerçek’in haberi sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden geri çekilmişti. Tehlikeli tadilat değişikliği Eylül Ayı Meclisi’nde tekrar gündeme gelecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Döşemealtı'nda Tehlikeli Tadilat Yeniden Gündemde! Park Alanı Konut Alanına Dönüştürülmek İsteniyor
MUHABİR: Arda Kır

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Temmuz 2024 günü gerçekleştirdiği Temmuz ayı toplantısında gündemin 38’inci maddesi olarak gündeme gelmesi planlanan ancak gündemden çekilen 'Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan; Nebiler Mahallesi 9792 ada 15 parselin park alanından konut alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği Eylül ayı meclisinde 13. madde olarak tekrar gündeme gelecek. Akdeniz Gerçek’in 16 Temmuz tarihinde yaptığı haberde komisyonunun uygun bulduğu kararı uzmanlar, ‘cinayet’ olarak yorumlamıştı. Gelen tepkilerin ardından maddeni tekrar gündeme gelmesi dikkat çekti.

Döşemealtı'nda Tehlikeli Tadilat Yeniden Gündemde! Park Alanı Konut Alanına Dönüştürülmek İsteniyor

“SAKINCALI”

Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Nebiler Mahallesi’ndeki enerji nakil hattı bandındaki bir parselin, park alanından konut alanına çevrilmesi istenen alanın 1/25000 ölçekli planda ve 1/1000 ölçekli planda konut alanı olarak yer aldığı planlar arasındaki kademeli uyumluluğun sağlanabilmesi için alanın fonksiyonunun değiştirilerek konut alanına çevrilmek istendiği raporda yer aldı. Öneri plan değişikliğinde tadilata ilişkin Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 19. Bölge Müdürlüğü’nden 5 Eylül 2023 tarih ve 2023975 sayılı yazı alındığına da vurgu yapılmıştı. Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına Akdeniz Gerçek’e konuşan Şube Başkanı Funda Yörük, 'Enerji nakil hatlarının altındaki alanların yapılaşmaya açılması hem planlama hem de sağlık açısından çeşitli riskler ve sakıncalar taşımaktadır' demişti.

Döşemealtı'nda Tehlikeli Tadilat Yeniden Gündemde! Park Alanı Konut Alanına Dönüştürülmek İsteniyor

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ÇEVRE İÇİN DİKKAT

Temmuz Ayı’nda gündeme gelen konuyu Akdeniz Gerçek’e değerlendiren ŞPO Antalya Şube Başkanı Yörük, “İmar planlarında enerji nakil hatlarının etrafında belirli bir güvenlik koridoru oluşturulmalıdır. Bu koridor, hatların yaydığı elektromanyetik alanların ve potansiyel fiziksel tehlikelerin etkilerini minimize etmekte ve bu koridorun genişliği, hattın taşıdığı voltaj seviyesine göre belirlenmektedir. İmar planlarında enerji nakil hattı altında sağlıklı ve güvenli bir çevre için oluşturulan güvenlik koridorları; yapı yasaklı alan, yeşil alan, tarım alanı, ulaşım güzergahları şeklinde gösterilmelidir. Enerji nakil hatlarının altındaki alanların yapılaşmaya açılması hem planlama hem de sağlık açısından çeşitli riskler ve sakıncalar taşımaktadır. Enerji nakil hatlarının altında bulunan yapılar, belirtilen riskler sebebiyle emlak değerinde düşüş yaşayacaklardır. Bu alanlarda yasal düzenleyiciler devreye girerek, ülkemizde enerji nakil hatlarının altındaki yapılaşmalar için belirli yasal düzenlemelerle kısıtlamaların net ve kesin bir şekilde olması gerekmektedir. Birçok ülkede enerji nakil hatlarının altı yapı yasaklı alan olarak gösterilmekte ve ciddi yasal ve cezai yaptırımları bulunmaktadır' ifadelerine yer vermişti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vestel Mobilite'nin Piyasa Değeri 3 Yılda 1 Milyar Dolara Ulaşacak

Vestel Mobilite'nin Piyasa Değeri 3 Yılda 1 Milyar Dolara Ulaşacak