Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Avrupa Komisyonu Tütün ve Elektronik Sigara Düzenlemelerini Genişletiyor

Avrupa Komisyonu Tütün ve Elektronik Sigara Düzenlemelerini Genişletiyor

Avrupa Komisyonu, tütün ve elektronik sigaralarla ilgili düzenlemeleri genişleterek, tüm sigara ürünlerini kapsayan yeni yasaklar getirmeyi planlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa Komisyonu Tütün ve Elektronik Sigara Düzenlemelerini Genişletiyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Avrupa Komisyonu, tütün ürünleri ve elektronik sigaralarla ilgili mevcut yasakları genişletmeye hazırlanıyor. 

Bu yeni düzenlemeler, sadece nikotin içeren ürünleri değil, aynı zamanda nikotin içermeyen yenilikçi ürünleri de hedef alıyor. Komisyon, sigaranın yasaklandığı alanları genişleterek, kamuya açık alanlar, iş yerleri ve toplu taşıma araçları gibi yerlerde pasif içiciliği azaltmayı amaçlıyor.

Kamuya açık alanlarda yasaklar genişliyor

Avrupa Komisyonu’nun önerdiği yeni düzenlemeler, mevcut 2009 yönergelerini daha kapsamlı hale getirecek. Restoranlar, barlar, kafeler gibi hizmet tesislerine bağlı açık veya yarı açık alanlar, örneğin balkonlar, teraslar ve verandalar gibi yerler, sigara içilmesi yasaklanan bölgeler haline gelecek. Bu kapsamda, otobüs durakları, havaalanları ve hastaneler gibi yerlerde de sigara içmek tamamen yasaklanacak.

Isıl tütün ürünleri ve elektronik sigaralar hedefte

Avrupa Komisyonu’nun yeni düzenlemeleri, yalnızca geleneksel tütün ürünlerini değil, aynı zamanda ısıl tütün ürünleri ve elektronik sigaralar gibi alternatif ürünleri de içeriyor. Nikotin içeren ve içermeyen tüm bu ürünler, sokaktaki insanların ikinci el likitler aracılığıyla zararlı kimyasallara maruz kalmasına neden olabiliyor. Yeni ürünlerin, sigarayı bırakmada ne kadar etkili olduğuna dair bilimsel kanıtların henüz kesin olmadığının altı çiziliyor.

Komisyonun genişletilmiş kılavuz ilkeleri

Komisyonun önerileri yasal olarak bağlayıcı olmasa da, üye ülkelerin tütün kaynaklı kanseri önlemeye yönelik çabalarının bir parçası olarak uygulanması bekleniyor. 2009-2012 yılları arasında alınan ilk önlemler sayesinde, pasif içiciliğe maruz kalmada azalma görülmüştü. Komisyon yetkilileri, bu yeni düzenlemelerle daha da büyük bir başarı hedefliyor.

Yeni yasaklar hangi alanları kapsayacak?

Önerilen yeni düzenlemelerle birlikte, çatı katları, verandalar ve teraslar gibi açık alanların yanı sıra, iş yerleri, hastaneler ve huzurevleri ile bağlantılı alanlarda da sigara içmek yasaklanacak. Bu durum, tütün ürünlerinin kullanımını sınırlarken, pasif içiciliğin etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tunceli'de Etkili Olan Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Tunceli'de Etkili Olan Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi