Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Artvin’de Ormanı Korumak İsterken Ölen Reşit Kibar'a Cenaze Töreni Düzenlendi

Artvin’de Ormanı Korumak İsterken Ölen Reşit Kibar'a Cenaze Töreni Düzenlendi

Artvin'in Borçka ilçesinde Orman Alanı Projesi'ne karşı çıkan yurttaşlara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Reşit Kibar için Hopa'da cenaze töreni düzenlendi. Saldırı, projeye karşı çıkanların güvenliği açısından büyük bir tehlikenin sinyalini veriyor. Törene katılan kalabalık, olayın adli ve toplumsal yansımalarını sorguluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Artvin’in Borçka ilçesinde, Orman Alanı Projesi'ne karşı çıkan yurttaşlara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Reşit Kibar için Hopa ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Olay, projeye karşı duran köylüler arasında büyük bir üzüntü ve öfkeye neden oldu.

3 Eylül Salı günü, Borçka'ya bağlı Cankurtaran mevkisinde, Yapısoy Beton tarafından gerçekleştirilen projeye karşı çıkan ve ağaç kesimini engellemeye çalışan köylülerin üzerine ateş açıldı. Saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. 

Cenaze Töreni

Reşit Kibar için Hopa ilçesinde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda yurttaş katıldı. Tören, Kibar’ın hayatını kaybettiği olayın ardından bölgedeki toplumsal tepkiyi ve üzüntüyü gözler önüne serdi. 

Olayın Yasal Süreci

Saldırıya ilişkin olarak, M. U. ve F. M. isimli iki kişi gözaltına alındı. F. M. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M. U. hakkında tutuklama kararı verildi. .

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de çalıntı lüks araç operasyonu: 14 araç ele geçirildi

Mersin'de çalıntı lüks araç operasyonu: 14 araç ele geçirildi