Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'dan Tepki! Bakanlıktan Kamu Yatırımı Yerine Karlı Yatırım!

Antalya'dan Tepki! Bakanlıktan Kamu Yatırımı Yerine Karlı Yatırım!

Bir televizyon programında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Ulualan’ çıkışına iftira vurgusu yaparak konuyu geçiştirdi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olan Serik’e atık su tesisini bakanlığın yaptığını aktardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'dan Tepki! Bakanlıktan Kamu Yatırımı Yerine Karlı Yatırım!

Bir televizyon programında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Ulualan’ çıkışına iftira vurgusu yaparak konuyu geçiştirdi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olan Serik’e atık su tesisini bakanlığın yaptığını aktardı. Ersoy’un, imzaladığı protokole göre; Serik tesisine bağlı olan abonelerin atık su parasının 20 yıl boyunca belediyenin değil bakanlığın alacağı öğrenilirken, yasayı delerek imzalanan protokolün 8 aydır devam ettiği ve 8 aydır da atık su parasının bakanlığın gösterdiği Albayraklar Grubu’na ait ALKATAŞ’a yatırıldığı biliniyor.

BAKANLIK ATIK SU BEDELİNE EL KOYDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ve Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ulualan’a çökeceklerini ileri sürmüştü. Bir televizyon programında Özel’in söyleminin sorulması sonrası net bir cevap veremeyen Bakan Ersoy, iftira vurgusu yaparken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ise “Atık su parasını topluyorsun. Arıtmayı yapman lazım” diyerek yüklenmişti. Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken tesisi bakanlığın yaptığını söyledi ancak parasını Serik halkının ödediğini söylemedi. Bakan Ersoy, 20 yıl boyunca Serik tesisinin abonelerinden gelen ve  Büyükşehir’in alması gereken atık su bedeline el koydu.

TESİSİ BAKANLIK DEĞİL VATANDAŞ YAPTI

Arıtma tesisi hakkında görüşülen ASAT eski Genel Müdür Yardımcısı ve Konyaaltı Belediye Başkan A. Adayı Recep Çalı, yapılan protokol ile AKP iktidarının çıkardığı yasanın da ihlal edildiğini ifade etti. Serik’in ardından Kemer’in de aynı kaderi yaşama yolunda olduğunu dile getiren Recep Çalı, “20 yıl boyunca Her ay 50 milyon TL alacak olan bakanlık yılda 600 milyon TL alacak. 5 yıl içinde bakanlık yaptığı yatırımı vatandaşın ödediği paralar ile amorti edecek ve kalan 15 yılda da vatandaşın atık su paralını alacak. Bakan, yatırımın finansmanını Antalya halkının bir bölümünün üstüne yıkarak Antalya’ya yatırım yapıyor ve ‘Vatandaş değil ben yaptım’ diyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti İBB Grubu Karıştı!

İYİ Parti İBB Grubu Karıştı!