Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor

Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor

Antalya’da 100. Yıl Alanı’nda yapımı devam eden bitmeyen Antalya Millet Bahçesi projesinde olmayan iki ticari alan için düğmeye basıldı. 40 bin metrekarelik alana Simit Sarayı’nın ve Köfteci Yusuf’un yapılacağı öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çay, kek bedava olacak" diye propagandasını yaptığı millet bahçeleri projeleri yerine getirilemiyor. Ya millet bahçeleri yapılamıyor ya da yapılan millet bahçelerinde ticari kaygılar öne çıkıyor. Antalya Millet Bahçesi de 3 yıldır bitirilemezken bitmeyen projeye ticari alan iliştirildi. Projede olmayan 2 ticari ünitenin imalatı başladı.

Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor
Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor

3. MİLLET BAHÇESİ BİTMEDİ

Akdeniz Gerçek’in yaptığı araştırmaya göre inşaatı tamamlanamayan millet bahçesinin içine ticari alanlar yapılmaya başladı. Erdoğan’ın ilk defa duyurusunu 8 Haziran 2018’de yaptığı açıklamada, ‘’İllerimize millet kıraathaneleri kuracağız. İçinde tamamen kitaplar, gazeteler olacak, kahvesi, çayı da bedava olacak’’ diyerek verdiği sözler hayata geçemedi. AKP’nin, “81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi” sloganıyla başlattığı ve Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 100. Yıl Spor Alanı'ndaki mülkiyeti Emlak Konut'a ait alandaki 3. Millet Bahçesi tamamlanamadı. 15 Aralık 2018’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir takım görüşmeler için geldiği Antalya’da 3. Millet Bahçesi yapılacağını duyurmuştu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada, ‘’Antalya Büyükşehir Belediyemiz iki millet bahçesini Antalya'ya kazandırdı. 'Bu yetmez' dedik. Üçüncü millet bahçesini kazandıracağız" demişti.

Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor

BÜYÜKŞEHİRE TAHSİSİ YAPILMIŞTI

Kurum, "Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl Spor Alanı'ndaki mülkiyeti Emlak Konut'a ait alandaki, ihaleden vazgeçerek, Antalyalılarımıza kazandırmak üzere buranın millet bahçesi yapılması hususunda mülkiyeti, tahsisini Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza yapacağız. Antalya'mıza üçüncü bir millet bahçesini lokasyon olarak çok önemli bir alanda millet bahçesi yapımını Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştirecek. İçinde millet kıraathanelerinin, yürüyüş yollarının, spor alanlarının olduğu sosyal kültürel alanı inşallah Antalya'mıza kazandırmış olacağız’’ ifade etmişti.

Bakanın açıklamalarından sonra yapımına başlanan 3. Antalya Millet Bahçesi açılmadı. İnşaatı tamamlanamayan millet bahçesinin içine ticari alanlar yapılmaya başladı.

Antalya Millet Bahçesi’ne Saray Geliyor
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'nın meşhur Karaisalı biberi coğrafi işaretle tescillendi

Adana'nın meşhur Karaisalı biberi coğrafi işaretle tescillendi