Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya 5M Migros Alışveriş Merkezi Yıkılacak Mı?

Antalya 5M Migros Alışveriş Merkezi Yıkılacak Mı?

Konyaaltı’nda bulunan 5M Migros Alış Veriş Merkezi’nin 25 yıllık sözleşmesinin sona ermesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıl daha ihale edilmesi durumuna dava açıldı. Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini barındıran bu alanın Antalya halkına tahsisi ve halk yararına korunarak düzenlenmeli” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya 5M Migros Alışveriş Merkezi Yıkılacak Mı?

Antalya Barosu, Antalya Tabip Odası, Olbia Grubu, Kent Gönüllüleri Dayanışması tarafından açılan dava sonrası yapılan açıklamada, “Antalya Nazım İmar Planında Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı iken 1998 yılında Antalya Belediyesi tarafından Fuar alanının 2. Kısmında 85.000 m2 lik alana ticari nitelik eklenerek, adrese teslim bir ihale sonucunda MİGROS TÜRK A.Ş’ ile düzenlenen intifa hakkı sözleşmesine dayanarak YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ile inşa edilen 5 M MİGROS binasının 25 yıllık kullanım hakkı 2023 yılı ile birlikte sona ermiştir. Basından öğrendiğimiz kadarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi aynı yeri aynı amaçlarla 10 yıl daha kullanılmak üzere yeniden ihaleye çıkaracaktır. Yapılacağı duyurulan ihalenin yargı kararlarına, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi Meclis kararlarına, yasal düzenlemelere aykırı olacağını, böyle bir girişimde bulunulduğu takdirde yasal yollara başvurulacağını, gerekirse ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını şimdiden duyurmak istiyoruz.  Antalya Belediyesi tarafından bu alana ticari nitelik kazandırılmaya yönelik tevhit ve ifraz işlemleri ile yapı ruhsatlarına ilişkin tüm işlemler ve daha sonraki yıllarda Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'nin yine aynı alanla ilgili aynı amaçla ilgili tüm idari işlemler İdare Mahkemeleri'nde açılan davalarımız ile iptal edilmiş ve Danıştay kararları ile kesinleşmiştir” denildi.

Antalya 5M Migros Alışveriş Merkezi Yıkılacak Mı 1 (1)

DANIŞIKLI YOLLARLA İNŞAAT SÜRDÜRÜLDÜ

Açıklamada,

“Söz konusu davaların davacıları olarak davamızın arkasında durmaya devam ediyoruz. Zira Dava sürecinde yürütmeyi durdurma kararlarına karşın Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi ile MİGROS TURK A.Ş danışıklı yollarla inşaata devam etmiştir. Davalar sonuçlanıp kesinleştiğinde 5 M MİGROS tamamlanıp faaliyete başlaması sağlanmıştır. Burada esas etken Yerel Yöneticilerin görevlerini kötüye kullanmaları,  itirazlara rağmen intifa hakkı tesis edilmiş olması, danışıklı yasa dışı yollara tevessül edilerek inşaata devam edilmesinin sağlanmış olmasıdır. Bu süreçte, ihale bedeli ve yapılan inşaat nedeniyle tazminat ödenmemesi için Belediye Meclisinden intifa hakkının sona ermesine kadar kullanıma izin verilmesi yönünde karar alınmıştır. Kentin ve kentlilerin ortak bir alanı olarak planlanan bu alan aynı zamanda tarihi arkeolojik kalıntıları ile birlikte 1. derece doğal sit alanı, yeraltı su kaynağını koruma alanı ile iç içedir. Kent parkı olarak kullanılmak üzere kamulaştırılan bir alandır.  Bu alana ve kente ağır yükler getiren 5 M Migros için düzenlenen özel kavşaklar, neden olduğu alt yapı ve ulaşım yükü ve sonraki zamanlardaki kaçak yapılaşmalarıyla kente karşı işlenen suçların sembolü haline getirilen bu yapılaşmanın 10 yıl daha tahribatlarına devam etmesi ve ancak parası olanların kullanabileceği bir alan halinde muhafaza edilmek istenmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır” ifadelerine yer verildi.

Antalya 5M Migros Alışveriş Merkezi Yıkılacak Mı 1 (2)

ANTALYA HALKINDA TAHSİS EDİLMELİ

Açıklamanın devamında ise şunlar söylendi:

“Bütün dünyada AVM ler kent dışında yapılaşmasına izin verilirken ve giderek AVM’ler işlevsiz hale gelirken kentin en gözde yerinde, koruma alanı sınırları içinde ve kentlilere ayrılmış bu alanda kente karşı suç işlemeye devam edilmek istenmesini kabul etmiyoruz.  Bizler yargılama sürecinde taraf olan, kamusal çıkarlarımızı savunan meslek odaları ve kentliler olarak Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini barındıran bu alanın Antalya halkına tahsisi ve halk yararına korunarak düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanı yeniden özel şirketlere AVM olarak kullanılmasına yönelik girişimlerinden vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. Öncelikle süresi dolan intifa hakkı şerhinin tapu kaydından kaldırılması ve lehine intifa hakkı verilen muhatap şirketin kamu mülkünü derhal tahliye etmesine yönelik gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır.  Bu yöndeki yasal düzenlemelere, kesinleşen yargı kararlarına aykırı davranılması, kamusal çıkarlarımızı gözetmeyen yol ve yöntemlerle ve yine danışıklı bir yaklaşım içinde  hareket edilmesi halinde bir kez daha hukuki ve cezai yönden konuyu yargıya taşıyacağımızı kamuoyunun takdirlerine duyururuz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Oyuncu Yabani Dizisinin Kadrosuna Katıldı! Yer Yerinden Oynayacak

Ünlü Oyuncu Yabani Dizisinin Kadrosuna Katıldı! Yer Yerinden Oynayacak