Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ali Yerlikaya Narin'in Ailesine Neden Başsağlığı Dilemediğini Açıkladı

Ali Yerlikaya Narin'in Ailesine Neden Başsağlığı Dilemediğini Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da katledilen Narin Güran cinayetinde neden aileye başsağlığı dilemediğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Yerlikaya Narin'in Ailesine Neden Başsağlığı Dilemediğini Açıkladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunan Narin Güran cinayetinin soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, soruşturmanın dört savcı tarafından yürütüldüğünü ve olayın hızlı bir şekilde aydınlatılacağını belirtti.

Yerlikaya, "85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi" şeklinde konuştu. Ayrıca, gazetecilerin "Başımız sağ olsun dediniz, aileye baş sağlığı dilemediniz" sorusuna ise, "Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı?" yanıtını verdi. Yerlikaya, olayın ardından insanlığımızdan utanacağımız bir tablo ile karşılaşmamak için gereken adımların atılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın Açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konunun takipçisi olduğunu ve olaydan etkilenen çocuklara psikososyal destek sağlandığını ifade etti. Göktaş, "Evlatlarımızın fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini sağlamak, onların güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz konudur" dedi. Ayrıca, "Bu anlamda göz bebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğün, her zaman karşısındayız" diye ekledi.

Göktaş, bakanlık olarak adli süreci yakından takip edeceklerini ve Narin'i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için çaba göstereceklerini belirtti. Ayrıca, olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarının sürdürüldüğünü de vurguladı.

Türkiye Aile Destek Programı

Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı hakkında da bilgi verdi. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra dezavantajlı olmayan hanelere de destek sağlandığını belirtti. Bu ay itibarıyla toplamda 95,9 milyar TL destek sağlandığını ifade eden Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere 2,9 milyar TL Aile Desteği ve 900 milyon TL Çocuk Desteği olmak üzere toplamda 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK açıkladı! En fazla suç hangi şehirde işleniyor?

TÜİK açıkladı! En fazla suç hangi şehirde işleniyor?