Çamlıdağ Can, “Eşim sahneye çıkıp şiir okumamı pek sevmiyor. Fakat ben sahneye çıkıp okumayı sevdiğim, halkın alkışlarını ve tepkilerinden hoşlandığım için onu dinlemiyorum. Kazancım borcumu ödemese de halkın ilgisi ve alkışı bana yetiyor” dedi.
Antalya Elmalı Akçaeniş Köyünden, sekiz çocuklu bir ailenin kızı olan Şair Soner Çamlıdağ Can, şiire ilkokuldan beri merakı olduğunu fakat asıl kendini şiire adamaya 2006 yıllarında başladığını belirtti. Soner Çamlıdağ Can, ilk şiirini Akçaeniş Köyünün sitesine koyduktan sonra büyük ilgi gördüğünü ve devamını getirdiğini söyledi. Çamlıdağ Can, “İlk olarak köyümü konu alarak şiir yazmaya başladım. Etkinliklerde şiirlerimi okumaya başladığım zaman köy halkı tarafından çok sevildi. Aslında bir bakıma beni şiir yazmaya iten köyün halkı oldu. Şiirlerim biriktikçe ve beğenildikçe kitap çıkarmaya karar verdim. İlk kitabımın ismi, Hayatın Dizeleri” dedi.
ORMAN İŞÇİLERİNİ ANLATTI
İlk şiir kitabı Hayatın Dizeleri yayınladıktan sonra öykü çıkarmaya karar verdiğini söyleyen Soner Çamlıdağ Can, kitabında orman işçilerinin yaşamına yer verdiğini belirtti. Çamlıdağ Can, “Orman işçileri her zaman ezilmiştir, küçük görülmüştür. Türkmen orman işçilerine genellikle tahtacı denilmektedir. Orman işçilerine değinen bu kitabımın ismi Yanık Ormanın Kesimcileri” diye açıkladı.
“ÇOK EMEK VERDİM”
Sonrasında çıkardığı üçüncü kitabı Boynum Kıldan İnce adılı şiir kitabında sevginin ve sevdiğin kişilerin karşısında eğilmeye değindiğini ifade eden Çamlıdağ Can, sevgi temalı şiirler yazmaya devam ettiğini ve iki kitap çıkarabilecek kadar şiire sahip olduğunu söyledi. Soner Çamlıdağ Can, kitaplarından sağladığı gelirle kitap çıkardığını belirtti. Çamlıdağ Can, “Ben bu işe çok emek verdim ve emeğimin karşılığını almak istiyorum” dedi.
“ALKIŞLAR BANA YETİYOR”
Sahneye çıkıp şiir okumaktan büyük zevk aldığını söyleyen Çamlıdağ Can, “Eşim sahneye çıkıp şiir okumamı pek sevmiyor. Fakat ben sahneye çıkıp okumayı sevdiğim, halkın alkışlarını ve tepkilerinden hoşlandığım için onu dinlemiyorum. Kazancım borcumu ödemese de halkın ilgisi ve alkışı bana yetiyor” diye belirtti.
“SORUNLARA DEĞİNDİM”
Son çıkan Yokuş isimli öykü kitabına değinen Çamlıdağ Can, “Yokuş kitabımda yine orman işçiliğinden bahsettim. İşçilerin, işçi çocuklarının yaşadığı sorunlarına değindim. Gerçek hayattan parçalara yer verdim, halkı bu konuda bilinçlendirmek istedim. Orman işçileri halkın birçok ihtiyacını karşılıyor lütfen toplumumuz orman işçilerini küçük görmesinler. Ormanlarda yaşıyorlar, barakada yaşıyor diye dağdan inmiş gibi bir algı yaratılmakta. Yeri geldiği zaman toplumun içine karışıyorlar, düzene ayak uyduruyorlar. Bütün bu durumlara kitabımda değindim. Ben o insanlar için yazıyorum” dedi.
BUSE YEŞİL