Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Abdullah Kayser: Çalışanı enflasyona ezdirmeyin

Abdullah Kayser: Çalışanı enflasyona ezdirmeyin

TES-İŞ Antalya Başkanı Abdullah Kayser, 9 Mayıs 2023’te imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’nde kur artışı sebebiyle maaş erimesinin çözülmesini talep etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Abdullah Kayser: Çalışanı enflasyona ezdirmeyin
KAYNAK: Nizamettin ÖZMEN

TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Abdullah Kayser, “Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmemize bağlı bulunduğumuz TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz 09.05.2023 tarihinde; Taban ücretimizi 15 bin TL’ye çekerek; 1’ inci 6 ay yüzde 45, 2’nci 6 ay yüzde 15, 3’üncü 6 ay yüzde10, 4’üncü 6 ay yüzde 10 şekli ile çerçeve protokolünü imza altına alınmıştır. En düşük maaşlarımız 22 bin TL olmuştur. Döviz kurundan baktığımızda bin 128 Dolar civarına ulaşmıştır. Ancak bugünkü kura göre hesap edersek 803 Dolar seviyelerine kadar düşmüştür. Ortalama en düşük maaşlarımızda 8-9 bin TL kayıp olmuştur. Bizler yine de 20. Dönem Toplu İş Sözleşmemizin son yıllardaki en başarılı bir ücret olduğunu düşünüyor, başta TÜRK-IŞ Konfederasyon başkanımıza ve Yönetimine teşekkür ediyoruz. Ülke ekonomimiz ile ilgili genel düşüncemiz, hükümetimizin attığı adımları başarılı buluyoruz ancak çalışanların enflasyon karşısında ezdirilmemesi hususunda daha hassas çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Adsız tasarım (2)-7

“KADRO SÖZÜ VERİLMİŞTİ”

Başkan Kayser, “Takipçisi olduğumuz diğer konuda Vergi Adaletsizliğidir. TÜRK-İŞ Konfederasyon başkanımız Ergün Atalay’ın her platformda söylediği gibi ücretlilerin yani bodrolu çalışanların, asgari ücretlilerin devletimize ödediği vergiyi hiç kimse ödemiyor. Çalışanlar OCAK ayında aldığı maaşı ARALIK ayında da almak istiyor. Vergi affının da taksitlendirmesinden hep işverenlerimiz yararlanmıştır. Ancak çalışanların maaşının yüzde 5' ini Nisan ayında yüzde 7'sinide Eylül ayında kaybederek toplamda yüzde 12 kayıp olmuştur. Sendikamızın takip ettiği diğer bir konu KİT'lere verilen kadro sözüdür. Biliyorsunuz 696 Sayılı KHK ile 1 Ocak 218 tarihinde yasalaşarak 2 Nisan 2018 tarihinde kadroya alınmışlardır. Ancak KİT'lerde çalışan üyelerimiz TEİAŞ,EÜAŞ) bunun dışında kalmışlardır. Ancak yapılan görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanı ve Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım KİT'lerde çalışanlarda kadroya alınacağının sözünü vermişler ve grup konuşmalarında teyit etmiştir. Bizlerde bu konunun takipçisi olup gündemimizden düşürmeyeceğiz” diye konutu.

Adsız tasarım (1)-11

“TBMM’DE GÜNDEME GELSİN”

Başkan Kayser, “Bizim için çok önem arz eden diğer bir konuda işkolumuza bağlı TEİAŞ Bölge Müdürlüğümüzün alt işverende çalışan taşeron üyelerimizdir. Ortalama almış oldukları ücret 14- 15 bin TL'dir. Rusya- Ukrayna ve ülkemizde maalesef acı bir deprem yaşandı ve Antalya'mız aşırı bir göç aldı. Ev kiralarımız 15-20 bin TL seviyelerine geldi. Bu arkadaşlarımızın almış olduğu yol- yemek ücretleri iki yıl önce yapılan ihale rakamlarıdır. Mutlaka güncellenmesi gerekmektedir. Ayrıca Antalya TEIAŞ Bölge Müdürlüğünün ihale katsayısı düşürülmemeli aksine arttırılmalıdır. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu yeni yapılacak ihalelerde sonuç alacağımızı tahmin ediyoruz.

Adsız tasarım-50

Ancak bu yıl yapılan ihaleler de güncelleme yapılması gerekmektedir. Olmazsa olmaz dediğimiz diğer bir takip ettiğimiz konuda faaliyet alanımızdaki işyerlerimizden DSI. XIII. Bölge Müdürlüğü emrindeki üyelerimizden 696 Sayılı KHK çalışanlarının; ‘Pozisyon değişikliği, Yer Değişikliği İlk işe girdiği tarihten itibaren sözleşme uygulaması’ gibi konularla ve Enerji işkolunda çalışan üyelerimizin sorunları ile ilgili dosyayı Antalya Milletvekillerimizden Mustafa Köse, Abdurrahman Başkan ve Hilmi Durgun’a taktim ettik. Amacımız TBMM gündemine getirip takip etmek Vekillerimizle yaptığımız ikili görüşmelerde ilgili Bakanlıklara ileteceklerini ve ilgileneceklerini beyan ettiler. Bizde sayın vekillerimize teşekkür eder yeni dönemde meclis çalışmalarında başarılar dileriz. Buradan sizler aracılığınız ile sendikamızın temel taşı değerli üyelerimize sağlık, mutluluk ve başarılı çalışmalar diliyoruz” diyerek yaşanan soruna çözüm istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NAİL KAMACI: ABİ OLARAK DEĞİL TOPARLAMAYA GELİYORUM

NAİL KAMACI: ABİ OLARAK DEĞİL TOPARLAMAYA GELİYORUM