Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ABD'de Lise Öğrencileri 40 Yıl Sonra "Kızıl Saçlı Cin*yetleri" Davasında Katil Kimliğini Ortaya Çıkardı

ABD'de Lise Öğrencileri 40 Yıl Sonra "Kızıl Saçlı Cin*yetleri" Davasında Katil Kimliğini Ortaya Çıkardı

Tennessee ve Kentucky'de 1978-1992 yılları arasında meydana gelen "Kızıl Saçlı Cinayetleri" araştırması, lise öğrencileri tarafından 40 yıl sonra çözüme kavuşturuldu. Bir cinayet çözüldü, diğerlerinin akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de Lise Öğrencileri 40 Yıl Sonra "Kızıl Saçlı Cin*yetleri" Davasında Katil Kimliğini Ortaya Çıkardı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Tennessee'deki Elizabethton Lisesi'nde sosyoloji öğretmeni Alex Campbell'in, öğrencilerine 1978 ve 1992 yılları arasında Tennessee ve Kentucky'de meydana gelen ve çözülememiş cin*yetleri incelemeleri için teklif etmesi, tarihi bir adımın başlangıcı oldu. Öğrenciler, bu çözülmemiş davaları araştırarak 40 yıl sonra bir katilin kimliğini ortaya çıkardılar.

Elizabethton Lisesi öğrencileri, bu karmaşık davayı çözme görevini üstlendiler ve FBI'dan davranış analisti Scott Barker'ın yardımıyla cin*yetleri detaylı bir şekilde analiz ettiler. Bu süreçte, cin*yetlerin işlenme biçimleri ve kurbanların profilleri üzerinde yoğunlaşarak bir katil profili oluşturdular.

DNA Teknolojisi ile Katil Kimliği Açıklandı

Araştırma sürecinde, DNA teknolojisi kullanılarak Tina Farmer adındaki kurbanın cesedinde bulunan DNA'nın, Jerry Johns adlı bir kamyon şoförüne ait olduğu belirlendi. Ancak, Johns'un 2015 yılında cezaevinde ölmesi nedeniyle diğer cin*yetlerle bağlantısı kesin olarak kanıtlanamadı.

Cinay*tlerin Çözümü ve Belirsizlikler

Öğrencilerin araştırması sayesinde, bir cin*yet çözülmüş olsa da, diğer cin*yetlerle ilgili kesin bir sonuca ulaşılamadı. Katilin diğer cinay*tlerle bağlantısı ve hayatta olup olmadığı gibi sorular hala belirsizliğini koruyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Feke'de su kuyusuna düşen 2 kişinin cansız bedenleri bulundu

Adana Feke'de su kuyusuna düşen 2 kişinin cansız bedenleri bulundu