Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Çevre Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde Muğla kıyı şeridinde 13 balıkçı barınağı ve 5 farklı lokasyonda deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Bu çalışmalarda Müdürlüğe bağlı Su Ürünleri Kontrol Şube Müdürlüğü dalgıç ekipleri yer aldı.
"Ula Akyaka'da Deniz Dibi Temizliği"
Muğla'nın ‘Sakin Kent’ unvanına sahip Ula Akyaka Mahallesi’nde düzenlenen deniz dibi temizliğine 6 dalgıç katıldı. Dalgıçlar, Akyaka’nın ünlü Kadın Azmağı ve Akçapınar Azmağı'nda da dip temizliği yaptı.
"Denizden Çıkarılan Atıklar Sergilendi"
Akyaka Mahallesi’nde gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde kısa sürede denizden özellikle cam şişeler, plastik şişeler, lastikler ve balıkçı sepetleri çıkarıldı. Çıkarılan atıklar, Akyaka İskele girişinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince sergilendi.
"Denizlerin Sürdürülebilirliği Vurgulandı"
Denizlerin sürdürülebilir su ürünleri üretimi için çok önemli olduğunu belirten Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, şu ifadeleri kullandı: “Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze bağlı 123 kişilik dalış timimiz, bugün sadece Akyaka’da değil, 13 balıkçı barınağımızda ve 5 farklı lokasyonda yani toplam 18 noktada su altı temizliği gerçekleştirdi. Muğla, yeryüzü cenneti bir bölge. Çevre Haftası'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza destek olmak amacıyla bu temizlik çalışmalarını gerçekleştirdik. Arkadaşlarımın emeklerine sağlık, yaklaşık 17 ton çöpü deniz altından çıkardılar. Bu atıkları denize atmamak çok önemli. Denizler bize miras, biz de gelecek kuşaklara bu mirası bırakmak zorundayız. Yeryüzü cenneti Muğla'da tüm kamu, yerel yönetim ve bakanlıklarla birlikte temiz çevre, temiz toprak, sürdürülebilir su ürünleri üretimi ve sürdürülebilir tarım hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”