Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı'nda hızla ilerleyen restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ının tamamlandığını duyurdu. Belediye yetkilileri, titizlikle sürdürülen bu çalışmaların, Mersin'in kültürel mirasını korumak ve yaşatmak adına büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Karamancılar Konağı’nda Kuvayi Milliye Ruhu Canlanacak
Restorasyon tamamlandığında 2 bloktan oluşan Karamancılar Konağı’nın zemin katında, Mersin Mutfak Kültürü’nün tarihten günümüze ziyaretçilere tanıtılması hedefleniyor. Ayrıca yapıda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kentin ileri gelenleri tarafından, Kuvayi Milliye hareketinin başlatılması yönündeki kararların alındığı toplantının da canlandırılması yapılacak. Yapının üst katında ise, yöresel yemeklerin sunulacağı bir restoran ile aşçılık eğitimlerinin verileceği mutfak atölyeleri yer alacak.
Tarihi Karamancılar Konağı Kaç Yıllık?
1800’lü yılların sonunda yapılan ve şehrin kuruluş zamanına denk gelen yapılardan biri olan Karamancılar Konağı, ilk zamanlar depo, işyeri ve konut amaçlı kullanılırken, sonraki yıllarda iş merkezi amaçlı olarak kullanılmış. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanmadan önce atıl halde olan yapı, uzun süre doğa şartları ve afetlere de maruz kaldığı aktarıldı.