Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Mersin Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne Damga Vurdular!

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne Damga Vurdular!

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde "şalvarlı kadınlar korosu" büyük beğeni topladı. İşte detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mut
Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne Damga Vurdular!
KAYNAK: AA

Mersin’in Mut ilçesinde ilk kez düzenlenen Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri de "şalvarlı kadınlar korosu" oldu. Yaşları 30 ile 65 arasında değişen 14 kadından oluşan koro, şalvarlarıyla sahnede yer alırken, enstrümanlarda 4 erkek onlara eşlik etti.

Büyük beğeni topladı

Koro, seslendirdiği çeşitli şarkılarla izleyicilerden tam not aldı. Festivale renk katan kadınlar, sosyal hayatın içinde daha fazla yer alma hedefiyle sahne aldı.

"Şalvarlı kadınlar korosu" 3 yıl önce kuruldu

Koro şefi Emel Çelik (50), koroyu 3 yıl önce kurduklarını belirterek, amaçlarının kadınların sosyal hayatta daha aktif olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Çelik, "Köyümüzde kadınlarımızla 30 Ağustos'ta konser verdik ve çok güzel tepkiler aldık. Belediye Başkanımızın davetiyle Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde sahne aldık. İnşallah başka şehirlerden de davet alır ve sesimizi duyururuz" dedi.

Koronun başarısı çevreden de takdir topladı

Koro üyelerinden Hamiyet Devam (62) da, çevrelerinden çok güzel dönüşler aldıklarını ve şarkı söylemeye devam edeceklerini belirtti. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde büyük beğeni kazanan koro, farklı şehirlerde de sahne almayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ilgaz Dağı'nda 'İspanyol Kraliçesi' Kelebeği Görüntülendi

Ilgaz Dağı'nda 'İspanyol Kraliçesi' Kelebeği Görüntülendi