Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO),Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Manavgat Ulualan bölgesinde 3000 dönümlük alana planlanan 3 konaklamalı 1 konaklamasız olmak üzere 4 golf sahası olan plana itirazını yineleyerek 3 yıl aradan sonra ikinci kez yargıya taşıdı.

“GOLF ALANINA DEĞİL YERİNE KARŞIYIZ”

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, “Ulualan konusunda verdiğimiz mücadele daha gelişmiş bir Manavgat içindir. MATSO, Manavgat’a yapılan her yatırıma kıymet verir. MATSO’nun itirazı golf alanına değil, yapılması planlanan yeredir. Oymapınar bölgesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıllar önce golf turizmi için planlandı.  Neden Oymapınar değil de Ulualan bölgesine golf sahaları yapılıyor? Bütüncül bir planlama ile Manavgat’ı dünya ölçeğinde bir cazibe merkezi yapma ihtimalimiz varken elimizdeki böyle bir değerin hoyratça harcanmasına seyirci kalmayacağız” dedi.

“MATSO 17 YILDIR MÜCADELE VERİYOR”

Başkan Güngör, “MATSO’nun Ulualan Bölgesinde Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas OSB yapılması konusunda 17 yıllık tarihsel bir geçmişi olduğunu belirtti.  MATSO’nun Ulualan bölgesine Yat limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri yapılması konusunun2006 yılında dönemin MATSO Başkanı Sayın Dr. Şükrü Vural ile gündemine geldiğini hatırlatan Başkan Güngör, “ yapılan çalışmalar neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2009 -2010 yıllarında yaptığı plan değişikliği ile Yat limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri olarak kayıtlara geçmiştir. MATSO süreç içerisinde ilgili kurumlarla diyalog halinde kalarak Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas OSB’nin hayata geçmesi için elinden gelen çabayı göstermiştir. 2016 yılında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu bölgede Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri yapılması amacıyla tahsis duyurusunda bulunmuştur. 2018 yılına gelindiğinde ise bunca çalışma ve teknik rapor yok sayılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ulualan’a 4 tane golf oteli yapılması planlandığından dolayı Yat Limanı, Tekne İmal ve Çekek Yeri plandan çıkarılmıştır” dedi.   

MATSO 2. KEZ YARGIYA TAŞIDI

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, “44 STK temsilcisi olarak bir araya gelip Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu’nu yeniden kurduk ve çalışmalara başladık. Plana itiraz ettik. Konuyla ilgili başlatmış olduğumuz imza kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Ulualan’ın mücadelesinde yaşanan hukuki süreç ile de ilgili bilgiler veren Başkan Güngör, “MATSO Merhum Başkanımız Ahmet Boztaş döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan bu planlamaya karşı 2019 yılında ilgili tüm kurumlara yazılı olarak itirazda bulunmuş, 2020 yılında ise Antalya İdare Mahkemesi’ne dava açılmıştı. 2023 Yılında Ulualan Bölgesi’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan küçük değişiklikler ile yapılan planlama yeniden önümüze gelmiştir. Biz göreve talip olduğumuzda geçmişten günümüze MATSO’nun tüm manevi mirasını sahipleneceğimizin sözünü vermiştik. Bugün üyelerimize verdiğimiz MATSO’nun manevi mirasına sahip çıkacağız sözünün takipçisi olmak amacıyla Ulualan konusunu 3 yıl aradan sonra yeniden yargıya taşıdık” diye konuştu.

Haber Merkezi