Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Magazin Öykü Uslu'yu darp iddiasıyla yargılanan Çağatay Akman'a beraat istendi

Öykü Uslu'yu darp iddiasıyla yargılanan Çağatay Akman'a beraat istendi

Şarkıcı Çağatay Akman’ın, eski sevgilisi Öykü Uslu’ya yönelik darp iddiasıyla yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, beraat talebinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Öykü Uslu'yu darp iddiasıyla yargılanan Çağatay Akman'a beraat istendi
KAYNAK: İHA

Ünlü şarkıcı Çağatay Akman, eski sevgilisi Öykü Uslu’nun kapısına dayandığı ve Uslu ile onu uzaklaştırmak isteyen arkadaşını darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, şikayete bağlı suç için müştekinin altı ay içinde şikayette bulunmaması ve bu nedenle soruşturma ve kovuşturma yapılamadığı gerekçesiyle Akman hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Duruşma İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Görüldü

Olay, 23 Temmuz 2021’de, Çağatay Akman’ın eski sevgilisi Öykü Uslu’nun evinin önüne gitmesiyle başlamıştı. Uslu, bu durumu arkadaşı Furkan Ayaz’a bildirdi ve ikili, Akman’ın evin önünden ayrılmasını istemişti. Ancak, Akman’ın uzaklaşmayı reddetmesi üzerine iki taraf arasında bir arbede yaşandığı iddia edilmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, müşteki sanıklar Akman ve Uslu ile Uslu’nun avukatı katıldı. Akman’ın avukatı ise duruşmaya mazeret dilekçesi sunarak katılmadı.

Karşılıklı Yaralama Suçu

Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili esasa ilişkin mütalaasında, müşteki sanıklar arasında yaşanan tartışmada Çağatay Akman ve Furkan Ayaz’ın, adli muayene raporlarına göre, karşılıklı olarak birbirlerini basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaraladıklarını belirtti. Savcı, iki tarafın da birbirlerine karşı fiziksel harekette bulunduklarını vurguladı.

Savcıdan Beraat Talebi

Savcının mütalaasında, Akman ve Ayaz’ın, ‘basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Ancak Akman’ın, Öykü Uslu’ya yönelik hakaret ve basit yaralama suçlarından mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığı ve suçun şikayete bağlı olması nedeniyle şikayet süresi geçtiği gerekçesiyle beraat kararı verilmesini istedi.

Şikayetten Vazgeçildi

Duruşmada savunma yapan müşteki sanık Öykü Uslu, "Şikayetten vazgeçmiştim. Bu doğrultuda karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Çağatay Akman ise savunmasında, "Beraatımı talep ederim. Avukatım mazeret sunmuştur. Bu hususta taktir mahkemenindir" ifadelerini kullandı.

Duruşma Ertelendi

Mahkeme, tarafların esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verdi. Duruşma, savunmaların alınması amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve Çevre İllerde Hava Sıcaklıkları Artıyor

Antalya ve Çevre İllerde Hava Sıcaklıkları Artıyor