Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Magazin Mustafa Sandal İle Ev Sahibi Arasında Kira Krizi: Mahkemelik Oldular

Mustafa Sandal İle Ev Sahibi Arasında Kira Krizi: Mahkemelik Oldular

Şarkıcı Mustafa Sandal, Etiler’deki ev kirası nedeniyle ev sahibi İrem Argat'la mahkemelik oldu. Argat, kira bedelini 170 bin TL'ye çıkarmak için dava açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mustafa Sandal İle Ev Sahibi Arasında Kira Krizi: Mahkemelik Oldular
KAYNAK: Haber Merkezi

Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, Etiler’de yaşadığı evin sahibi İrem Argat ile kira bedeli yüzünden mahkemelik oldu. Argat, aylık 65 bin TL olan kiranın, çevredeki diğer konutlara oranla düşük olduğunu iddia ederek, 170 bin TL’ye çıkarılması için kira tespit davası açtı. Peki, bu dava nasıl gelişti? İşte detaylar...

Kira Tespit Davası Neden Açıldı?

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava dilekçesine göre, 2018 yılında Mustafa Sandal'a kiralanan 3+1 dairenin kirası, bölgedeki diğer konutlara kıyasla düşük kaldı. Savoy Sitesi gibi prestijli bir projede bulunan evlerde kira bedellerinin 200 ila 220 bin TL aralığında olduğu iddia edilirken, İrem Argat bu farkı gerekçe göstererek kiranın 170 bin TL olarak güncellenmesini talep etti.

“Kira Artışının Amacı Tahliye Ettirmek”

Mustafa Sandal ise talep edilen kira artışının fahiş olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Sandal’ın avukatı, davaya konu olan kira sözleşmesinde "kira artışı" ile ilgili maddelerde müvekkilinin imzası olmadığını vurguladı. Ayrıca, Argat’ın asıl amacının Sandal’ı tahliye ettirmek olduğunu öne sürdü.

Arabuluculuk Anlaşmazlığı

Dava öncesinde arabuluculuk yoluyla sorunun çözülmeye çalışıldığı ancak anlaşmaya varılamadığı dile getirildi. Sandal’ın avukatı, ev sahibinin iddia ettiği kira artışının ekonomik şartlarla uyuşmadığını savunarak, komşu evlerin kira bedellerinin de araştırılmasını talep etti.

Fahiş Kira Artışı İddiası

Sandal’ın avukatına göre, İrem Argat 2018 yılında kiralanan evin o dönemin şartlarına göre zaten yüksek bir bedelle kiraya verildiğini savundu. Şarkıcı, dava sürecinde ev sahibi tarafından kendisine kira tespit davasının açılacağına dair bir ihtarname tebliğ edilmediğini belirtti ve bu sebeple davanın reddini talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Galatasaray Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?